دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره
دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره

8 خوراکی کاهش دهنده هوش و حواس

8 خوراکی کاهش دهنده هوش و حواس

شاید فکر کنید هوش و استعداد ذاتی است و نمی توانید بیش از این باهوش شوید اما بعضی از خوراکی ها کارایی مغزتان را تحت تاثیر قرار داده وشما را باهوش یا کم هوش تر می کند. بنابراین اگر میخواهید عملکرد مغزتان روبه افزایش باشد و روزبه روز هم بیشتر شود، باید از مصرف گروهی از مواد غذایی بپرهیزید وآنها را به رژیم غذایی تان راه ندهید. در اینجا غذاهای «خنگ کننده» را بهتر بشناسید و هر چه بیشتر از آنها فاصله بگیرید.

1- آدامس  

گروهی از محققان بر این باورند که آدامس جویدن در بعضی شرایط کاریی مغز را کاهش می دهد. پژوهش ها نشان میدهند آدامس جویدن انجام فعالیت هایی که به تمرکز و دقت نیاز دارند حفظ      داده ها را در کوتاه مدت مخدوش می کند. آدامس جویدن ثبت داده ها و اطلاعات مختلف در مغز را با مشکلاتی روبه رو می کند. با این وجود، پژوهش های دیگری نشان می دهند آدامس جویدن به افزایش تمرکز کمک میکند.در این زمینه پژوهش های متناقصی دیده میشود.به همین دلیل این احتمال وجود دارد که در این زمینه دچار سر در گمی شوید. به هر حال، اگر به جویدن آدامس عادت دارید بهتر است نیم نگاهی به این هشدارها هم داشته باشید یا عادت های مضر دیگر برای سلامت مغز را از سبک زندگی تان دور کنید. به اندازه کافی آب بنوشید، خواب کافی داشته باشید و مغزتان را فعال نگه دارید تا مشکلات کاهش حافظه به سراغتان نیاید.

2-کره

اگر رژیم غذایی شما سرشار از چربی های اشباع شده باشد، عملکرد مغزتان کاهش می یابد. نتیجه پژوهش های محققان دانشگاه هاروارد این موضوع را تایید می کند. در این تحقیق، پژوهشگران رژیم غذایی شش هزار خانم را به مدت چهار سال بررسی کردند وبه این نتیجه رسیدند خانم هایی که در رژیم غذایی شان چربی اشباع شده بیشتری وجود داشت، در آزمون های تست هوش و حافظه ضعیف تر بودند و مغزشان عملکرد پایین تری داشت ولی خانم هایی که در رژیم غذایی شان چربی های تک غیر اشباع شده وجود داشت؛ مانند چربی موجود در روغن زیتون و آوو کادو، امتیازهای بیشتری را در آزمون های مختلف به دست می آوردند. البته نیازی به حذف کامل این مواد غذایی نیست و مقدار کمی از این چربی ها در رژیم مشکلی ایجاد نمی کند. پس بهتر است نمونه های کم چرب تری از فرآورده ای حیوانی مانند پنیر، ماست وشیر را انتخاب کنید و از مصرف گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس هم پرهیز کنید. متخصصان تغذیه توصیه می کنند بهتر است پروئتین مورد نیاز بدنتان را از منابع گیاهی تامین کنید و بیشتر به سراغ مصرف سویا و حبوبات بروید.

3-چیپس، سیب زمینی سرخ کرده و پیتزا 

پژوهش هایی که روی چهار هزار کودک انجام شده نشان میدهند کودکان سه ساله ای که در رژیم غذایی شان مقدار زیادی غذاهای کم ارزش و فست فود هایی مانند چیپس، پیتزا و سیب زمینی سرخ کرده وجود داشت در سال های بعد ضریب هوشی کمتری داشتند. بنابراین مهم است که پدر و مادرها از همان سال های اولیه به رژیم غذایی فرزندانشان توجه داشته باشند. علاوه بر این، داشتن تغذیه خوب در دوران کودکی هوش زبان شناختی کودکان را تقویت میکند. پژوهشگران تاکید می کنند مصرف غذاهایی مفید برای رشد و پرورش مغز در دوران کودکی ضروری است.

 با این وجود، شاید سخت باشد که کودک ایرادی تان را راضی کنید تا از مصرف فست فود های چرب و خوشمزه دست بکشد و به سراغ غذاهای سالم برود. برای رسیدن به این هدف باید پشتکار داشته باشید. زود مایوس نشوید. یادتان باشد که باید کودکان را بارها و بارها به خوردن غذاهای سالم تشویق کرده و آن قدر این کار را تکرار کنید تا به این رژیم غذایی عادت کنند. حتی می توانید با کمک ساندویچ و اسنک های خوش قیافه این مواد غذایی سالم را به رژیم غذایی فرزند دلبندتان راه دهید.

4-رژیم غذایی کم کربوهیدرات 

خیلی ها دوست دارند لاغر شوند و برای انجام هر کاری حاضرند، اما معمولا اولین فکری که به ذهنشان میرسد حذف تمام هیدرات ها از رژیم غذایی شان است، غافل از اینکه اگر چه ممکن است این کار در کوتاه مدت باعث لاغری شان شود اما در دراز مدت عوارض زیادی برای سلامت شان دارد. حذف کربن یا کاهش قابل توجه هیدرات های کربن هم با کاهش فعالیت مغز در ارتباط است و شما را به سمت کند ذهن شدن پیش می برد. پژوهشی که اواخر سال گذشته روی       19 خانم 22 تا 55 ساله انجام شده نشان می دهد افرادی که برای لاغر شدن رژیم های سفت و سختی را دنبال می کردند و در رژیم غذایی شان هیدرات کربن نمی خوردند، بخشی از مهارت های مغزشان ضعیف شده بود و در آزمون های حافظه عملکرد ضعیف تری داشتند. در مقابل افرادی که به اندازه کافی هیدرات کربن میخوردند ذهن فعال تری داشتند و حافظه شان از سرعت قابل قبولی برخوردار بود.

بیشتر افراد دل خوشی از مواد غذایی حاوی هیدرات کربن بالا ندارند و آن را عامل اضافه وزن شان می دانند؛ در حالی که متخصصان تغذیه به شما توصیه می کنند که با هیدرات های کربن دشمن نباشید و آنها را عامل اصلی چاقی تان نپندارید. چاقی در اثر افزایش کالری بدن به وجود می آید و هیدرات های کربن اگر به میزان کافی مصرف شوند، سبب چاقی شما نمی شوند. ضمن اینکه این گروه مواد غذایی سوخت مغز بوده و مصرف شان برای افزایش عملکرد مغز ضروری است.

فقط برای یادآوری می گوییم خوراکی هایی مانند برنج قهوه ای و نان سبوسدار بهترین منابع هیدرات های کربن هستند که نباید فراموش شوند.

5-سوسیس و کالباس  

این خبر برای دوستداران فست وفود های خوشمزه بسیار مایوس کننده است اما محققان این بار باز هم سوسیس و کالباس را نشانه گرفته اند و این گروه از غذاها را هم به مواد غذایی خنگ کننده اضافه کرده اند. در مواد غذایی فرآوری شده ترکیبات نگهدارنده مضری وجود دارد که فعالیت مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. طعم دهند و رنگهای مصنوعی هم چنین مشکلی ایجاد می کنند. از سوی دیگر، بر اساس بافته های منابع علمی مختلف، سوسیس و کالباس ها چربی زیادی دارند، این چربی ها بخش هیپوتالاموس مغز را که مسئول کنترل و تنظیم گرسنگی است، تحت تاثیر قرار داده و چرخه طبیعی بدن را مختل می کند. در نتیجه اختلالاتی در بدن ایجاد میکند و بدین ترتیب با تاثیر بر عملکرد مغز، زمینه چاقی فراهم می شود.

6-شکر 

درست است که مزه خوب و دلچسبی دارد اما شکر برای مغزتان چندان هم شیرین و خوشایند نیست و سلامت شما را تهدید می کند. شاید شنیده باشید که شکر برای دندان ها مضر است، کبد را دچار مشکل می کند و وزن را بالا می برد. اما گذشته از همه اینها مصرف مداوم شکر روی عملکرد مغزتان هم تاثیر گذاشته و به نظر می رسد کارایی آن را کاهش میدهد. دانشمندان در این زمینه پژوهش های مختلفی انجام داده و تاثیر شکر را روی موش های آزمایشگاهی امتحان کرده اند. نتایج بررسی های آنها نشان می دهد موش هایی که در رژیم غذایی شان فروکتوز ریادی وجود داشت، وقتی در       صفحه های پر پیچ و خم یا ماز قرار می گرفتند حرکتشان آهسته شده و قدرت حافظه شان کاهش می یافت.

اما موش هایی که در رژیم غذایی شان به جای فروکتوز، امگا3 وجود داشت، مغزی فعال تر و حرکت های فرزتری داشتند. بر اساس این نتایج و دیگر بررسی ها، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که آن دسته از رژیم های غذایی که فقط شامل قند فروکتوز هستند فعالیت های مغز را تحت تاثیر قرار می دهند چون توانایی انسولین را برای کمک به سلول های مغز مختل می کنند. از سوی دیگر، اسید های چرب امگا3 میتوانند مغز را در مقابل اثرهای منفی شکر مصون نگه دارند. قند فروکتوز در گروهی از میوه ها پیدا می شود اما مصرف این مقدار فروکتوز مشکل زا نیست.

مشکل زمانی ایجاد می شود که شربت های شیرینی که در شیرینیجات پیدا می شود و همین طور نوشیدنی های شیرین به مقدار زیاد مصرف شوند.

با وجود اینکه این تحقیقات هنوز در مراحل مقدماتی قرار دارد اما متخصصان توصیه می کنند برای حفظ سلامت تان مصرف شکر را محدود کرده و به جای آن اسید چرب امگا3 بیشتری را در رژیم غذایی تان بگنجانید. گردو، ماهی سالمون و سویا از جمله منابع غنی اسید چرب امگا3 هستند که مصرف آنها برای بهبود عملکرد مغز ضروری است.

7-نمک 

نمک هم به اندازه شکر برای مغز شما مضر است، به ویژه هنگامی که نمک داخل فست وفودها و گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، چیپس و همبرگر باشد. نمک جدای از اینکه سبب افزایش فشار خون شما می شود، فعالیت شناختی مغز را تحت تاثیر قرار میدهد. محققان به این نتیجه رسیده اندکه داشتن رژیم غذایی سرشار از نمک فعالیت های شناختی مغز را به شدت تحت تاثیر قرار داده و سرعت انتقال داده ها را در میان افراد میانسال به طور قابل توجهی کاهش می دهد. اگر نمک به طور مستقیم کمی قبل از خوردن غذا به آن اضافه شود بسیار مضرتر از زمانی است که همراه با غذا پخته میشود. در بیماری  منیر که علائم آن وزوز گوش، کاهش شنوایی و سرگیجه می باشد باید از مصرف نمک و آب زیاد خودداری کرد.

8-غذاهای کم ارزش 

خیلی از میان وعده های غذایی مانند چیپس و پفک، شیرینی و همین طور فست فودهای لذیذ و خوشمزه در گروه غذاهای کم ارزش قرار می گیرند. متخصصان تغذیه دانشگاه آکسفورد دریافتند که خوردن همبرگر،کباب های آماده و کوبیده، چیپس و دیگر مواد غذایی دارای چربی زیاد می تواند در کاهش عقل هوش آدمها موثر باشد. متخصصان با انجام آزمایش های روی موش ها به این نتیجه رسیدند موش هایی که در مدت 10 روز به طور مداوم فست وفود مصرف میکردند حافظه کوتاه مدت شان آسیب می دید. خوردن انواع فست وفود توان تحرک و فعالیت بدنی را کاهش می دهد. علاوه بر این، محققان معتقدند فست وفودها سرشار از چربی هستند که منجر به چاقی، ابتلا به بیماری دیابت و تهدید سلامت بدن در  دراز مدت میشوند.

توجه: کباب های کوبیده و سرخ شده علاوه بر چربی و نمک بیشتر سرطان زا است. بهتر است کباب به صورت بخارپز یا با روغن زیتون به مقدار کم طبخ گردد.

8 خوراکی کاهش دهنده هوش و حواس

(شماره145)

کلینیک دکتر کرباسی

متخصص اعصاب و روان

مشکلات جنسی     اعتیاد

تکثیر ممنوع

چهارراه -جنب بازار علی- پاساژ ولیعصر (عج)

4 الی 10 شب

تلفن: 55464242-55456164-031

همراه: 09131622363

آدرس اینترنتی:drkarbasi32.blogfa.com

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.