1. آیا مصرف روغن زیتون می تواند به پیشگیری از بیمار یهای قلبی
کمک کند؟
بله خیر
• طبق نتایج تحقیقات انجام شده، مصرف روغن زیتون ب هدلیل داشتن
آنت یاکسیدا نها و پل یفنو لها، خطر ابتلا به بیمار یهای قلبی را کاهش
م یدهد. برای اینکه از مزایای این محصول نهایت استفاده را ببرید، سعی
کنید انواع تازه آن را که بالاترین درجه پل یفنو لها را دارد، مصرف کنید.
برخی روغن زیتو نها ب هدلیل تفاوت در مراحل کشت زیتون، ذخیر هسازی
نامناسب و مراحل متعدد فرآیند، پل یفنو لهایا ندکی دارند درن تیجها رزش
تغذی های آنها هم پایین است.
2. آیا مصرف مداوم نوشاب ه باعث ابتلا به دیابت م یشود؟
بله خیر
• گروهی از محققان در یکی از مجل ههای پزشکی آمریکا به این نتیجه
رسیدند خان مهایی که روزانه 1 تا 2 لیوان نوشابه مصرف م یکنند، در
مقایسه با خان مهایی که حداکثر ماهی ی کبار نوشابه م یخورند، 83
درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
3. آیا خوردن آجی ل باعث چاقی م یشود؟
بله خیر
• این درست است که حدود 75 درصد مغ زها باعث چاقی م یشود اما
خوردن آجی ل شما را چاقن م یکند. مه مترین عاملی کهب اعث چاق ی م یشود،
میزان پروتئین موجود در ماده غذایی است و البته میزان مصرف شما. مغ زها
منابع سرشار پروتئین و فیبر هستند پس مصرف مقدار متعادل آنها ن هتنها
باعث چاقی نم یشود بلکه لازم هم است.
4. آیا خوردن آبمیو هها به اندازه خود میو ه ها مفید است؟
بله خیر
• میوه در مقایسه با آب آن، موادمغذی بیشتری دارد به این دلیل که وقتی
شما میو های را آب م یگیرید، پوست آن را م یکنید پس بخشی از ارزش
تغذی ها یاش که بیشتر شامل فیبر است، کم م یشود. با آب گرفتن میوه،
آنت یاکسیدان، ویتامین C و کلسیم کمتری هم دریافت م یکنید. مثلا 3ل یوان
آب پرتقال 69 یکلوکالری انرژی، 3 گرم فیبر و 16 میل یگرم کلسیم دارد
در حالی که یک پرتقال به تنهایی دارای 1/ 3 گرم فیبر و 60 میل یگرم
کلسیم است.
5. آیا همه نا نهای قهو های ارزش غذایی بالاتری در مقایسه با
نا نهای سفید دارند؟
بله خیر
• نه همه آنها. برخی نا نهای سفیدی که از گندم درست شد هاند، به اندازه
نا نهای قهو های ارزش تغذی های دارند. براساس نتایج تحقیقات مجله
ریدرزدایجست، برخی از نا نهای گندم قهو های همان نان گندم سفید
هستند که با کمی کارامل رن گ تیره گرفت هاند..
6. آیا خوردن قهوه باعث ابتلا به سرطان م یشود؟
بله خیر
• تحقیقات اخیرن شان م یدهد خوردن روزانه کی تا دو فنجان قهوه حتی
خطر ابتلا به سرطان کبد و دیابت نو ع 2 را هم کاهش م یدهد.
7. آیا خوردن تخ ممرغ باعث افزایش کلسترول م یشود؟
بله خیر
•ت خ ممرغ منبعا صلی کلسترولا ست،ا مان تایجت حقیقاتن شان داده چرب یهای
اشبا ع م یتوانند با کلسترول خون مقابله کنند. حتی افرادی که کلسترولشان
طبیعی است، م یتوانند روزی یک تخ ممرغ بخورند. این تحقیق روی
25 خانم و آقایی که کلسترول خونشان طبیعی بود، انجام شد.
8. آیا خوردن ماست م یتواند را هحلی برای مشک لهای گوارشی
باشد؟
بله خیر
• دستگاه گوارش ما شامل میکروارگانیس مهای خوب وب دا ست. در ماست
هم باکتر یهای مفیدی به نام «پروبیوتیک »ها وجود دارد که م یتواند میزان
اینا رگانیس مها را تنظیم کند.ا ینب اکتر یها همچنین م یتوانند مشک لهایی
مانند یبوست و اسهال را هم برطرف کنند.
9. آیا گذاشتن غذاها با ظروف پلاستیکی در مایکروفر خطرناک
است؟
بله خیر
• بایدا ز ظر فهای پلاستیک یایا ستفاده کنید که رویب رچسب آنها عبارت
«مخصوص مایکروفر » نوشته شده باشد. این جمله به این معناست که هیچ
ماده شیمیای یای در ترکی بهای این ظروف وجود ندارد که هنگام گذاشتن
در مایکروفر خطرناک باشد.
10 . آیا نوشیدن بیش از حد آب م یتواند خطرناک باشد؟
بله خیر
• اینکه کسی با خوردن آب دچار مرگ شود، خیلی نادر است اما گاهی
اتفاق افتاده است. آب خوردن بیش از حد بین ورزشکاران رایج است ولی
خوردن بیش از حد آب باعث کاهش سدیم خون )هیپوناترمی( م یشود
که گاهی م یتواند بسیار خطرناک باشد. از علایم ابتلا به این عارضه
حالت تهوع و تشنج است.