دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره

دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره

راههای گفتگوی صحیح با همسر


نکات برتر برای گفتگوی سالم



1-    درک صحیح از زمان داشته باشید: اگر همسرتان از سرکار خسته به خانه برگشته است یا گرفتاری دارد و در چهره اش شادی نمی بینید زمان مناسبی برای بیان درخواستها نیست. او را ببوسید، اگر امکان دارد         یک لیوان آب میوه طبیعی سرد شده برایش بیاورید، اگر گفت نمی خواهم اصرار نکنید، جلویش بگذارید. زیرا آب یا آب میوه سرد شده خشم را فرو می نشاند و متابولیسم بدن را فعال می کند. اگر مشاجره پیش آمد یک شبانه روز به تأخیر بیندازید، در غیراینصورت مشاجره سخت میشود و متأسفانه حرمتها  از بین می رود. بیشترجنگ و جدال ها در گذر زمان بدون ارزش  میشود.
2-    تفاوت ها را بپذیرید: الف- شما فرد سحرخیزی هستید ولی همسرتان شاید شب زنده داری را دوست داشته باشد ب- شاید شما آدم برونگرایی هستید و دلتان بخواهد تا دیروقت در مهمانی و جمع دوستان باشید اما             شریک زندگی شما درونگر است و آرزویش گذراندن یک شب آرام در خانه خودش است. ج- ممکن است شما بتوانید با دل و جرأت هر کاری را شروع کنید اما همسر شما تا زمان روشن شدن تمام جزئیات کار نتواند مسئولیت کاری را بر عهده بگیرد. با وجود این تفاوت ها تنها راه حل این است که باید مسائل را بپذیرید و هرگز نخواهید فرد مقابل شما به خاطر شما تغییر کند. تغییر کار آسانی نیست ولی پذیرفتن طرف مقابل به همان شیوه سهل الوصول است.
3-    نکات مثبت همسرتان را به او یادآوری کنید: زیرا انرژی او را دو برابر میکند. مثلاً اگر برایتان      شله زرد نذری آورد بگویید اگر تمام عالم شله زرد تهیه کنند به مانند شله زردی که خودت تهیه میکنی نمیشود. و الذ لذائذ در دست پخت تو است عزیزم.
4-    به همسرتان فرصت دهید تا در مورد رفتارش فکر کند: دفعه بعدی که از رفتار همسرتان ناامید، عصبانی یا دلشکسته شدید به جای اینکه بلافاصله شروع به پیشداوری و عیب جویی کنید قدری صبر کنید. شاید همسر شما خسته یا گرسنه باشد یا به سبب گرفتاری های کاری ذهنش طوری درگیر باشد که متوجه رفتارش نباشد. برای بیان احساستان و حل مشکل دنبال عبارتهای خیرخواهانه بگردید؛ طوری که همسرتان فرصت پیدا کند با عشق و احترام با شما برخورد کند.
5-    مهارت حل مسائل کوچک را بیاموزید: تا بتوانید در حل مسائل بزرگ پیشرو باشید. لحظه هایی که تنش های کوچکی بین شما و همسرتان اتفاق افتاده زمان مناسبی است برای اینکه روی مهارتهایتان کار کنید و تجربه های موفق داشته باشید. درباره نگرانی ها و مسائل مهم همدیگر گفت و گو کنید و با هم دنبال راه حل ها باشید.
6-    درک نادرست از همسرتان را کنار بگذارید: چند عادت نادرست و مخرب زمان دعوا را ترک کنید مثل: انتقاد از خود شخص به جای رفتار او، حالت تدافعی گرفتن، پوزخندهای اهانت آمیز و کارشکنی کردن.
7-    به همسرتان بی تفاوت نباشید،شوخی کنید، لبخند بزنید، اگر همسرتان در دوره ای خلقش        تحریک پذیر است بدانید این بخاطر ساختار هورمون ها است، در زمان پریود ماهانه با او مدارا کنید.
8-    بجای سر و صدا بلند کردن و مقابله به مثل از تکنیک آرام سازی و لفظ عزیزم استفاده کنید.
9-    اگر برای همسرتان در زندگی مشکلی پیش می آید و در سالهای اول زندگی است به او مهلت دهید و او را قدم به قدم تشویق کنید تا با اعتماد به نفس باتجربه شود.
10-    در زندگی عادل باشید: فرصت دهید همسرتان حرفهایش را بزند و شما بیشتر گوش کنید که تعجیل در قضاوت موجب هلاکت و دوری از عدالت است. در زمان عصبانیت، آلودگی قضاوت هویداست. بعد از آنکه احساساتتان فروکش کرد، عاقلانه به دایرۀ قضاوت نزدیک شوید.
11-    در میان بحث وقفه بیندازید: جلسه حل اختلاف را در زمان مناسب قطع کنید و به جای ادامه بحث به اتاق دیگری بروید تا آرام شوید. قدری قدم بزنید و گردش کنید، کتاب بخوانید یا آشپزی کنید. وقتتان را با یادآوری گفت و گویی که داشتید تلف نکنید و اجازه ندهید افکار بد درباره همسرتان به ذهن شما راه پیدا کنند. می توانید پیش از اینکه بحث را از سر بگیرید یکی از کارهای روزانه منزل را با هم انجام دهید تا روابطتان دوباره آرام و صمیمانه شود. صبر کنید زیرا خداوند در قرآن کریم می فرماید: «فاصبر صبراً جمیلاً»: صبر کن، آنهم صبری زیبا.
        نیمه اول سال 1393
اثر: دکتر کرباسی

راههای گفتگوی صحیح با همسر

 
(شماره 40)
این پمفلت جهت آگاهی شماست و توزیع و تکثیر آن ممنوع می باشد.
پیشرو در فرهنگ پزشکی و اسلامی
کلینیک دکتر کرباسی
متخصص اعصاب و روان
مشکلات جنسی، اعتیاد
چهارراه/جنب بازار علی/پاساژ ولیعصر(عج)
طبقه فوقانی واحد 2
تلفن: 55464242 ـ 55456164-031
همراه: 09131622363
 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.