دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره

دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره

آنچه پدر خانواده باید بداند


آنچه پدر خانواده باید بداند


خانواده، مقدس‌ترین نهاد است تا بدانجا که رسول گرامی اسلام می‌فرمایند: «هر که بخواهد خدا را پاک و پاکیزه ملاقات نماید باید هنگام مرگ متاهل باشد.» و در جایی دیگر وسعت رزق را در گرو ازدواج دانسته و می‌فرماید:            «زن بگیرید تا رزق شما وسیع گردد». اصولاً دین اسلام به بنیان خانواده با دید ارزش می نگرد. در حالیکه جامعه جهانی مخصوصاً جوامع پیشرفته مفهوم دیگری از خانواده دارند و حتی تا آنجا پیش رفته اند که دو مرد یا زن همجنس گرا میتوانند تشکیل خانواده داده و به زندگی ادامه دهند که قطعاً این نوع نگرش به خانواده از دیدگاه مکاتب دینی مردود است و از دیدگاه اسلام   گمراه ترین متد است که در قرآن کریم به عنوان واژه بل هم اضل مطرح گردیده است.

آن کس که انسان را از ازدواج که سنت الهی است بازمی‌دارد و به حرام می‌کشاند شیطان است یا آنکه کار شیطانی می‌کند.

شیطان در اغوای انسان لحظه‌ای درنگ نمی‌کند.  افکار مختلفی چون شغل ندارم، خانه ندارم به ذهن افراد می اندازد تا جوان ازدواج نکند.

پیامبر اسلام(ص) می‌فرماید:بیشتر اهل آتش جهنم عزب‌ها هستند. منظور از عزب فردی است که بواسطۀ مجردی به گناه آلوده میگردد و افرادی مسنی که همسر خود را از دست داده اند یا بیمار هستند را شامل نمی گردد.

بعد از ازدواج هم شیطان ندای امنیت میدهد که تو می توانی در جامعه امروز با نامحرم گفتگو داشته باشی.

لذا پدر و مادر خانواده باید فرزندان در سن ازدواج را به تشکیل خانواده ترغیب نمایند چرا که تحقیقات نشان داده اگر سن فرزندان از حدی بالاتر رود ممکن است دست به انحرافات اجتماعی بزنند و به ازدواج تن ندهند.

انسان را حتی به سمت افکار و اظهار آن با جملاتی شبیه: ما عین خواهر و برادر هستیم و... سعی در تنگاتنگ کردن می نماید و به این طریق در جهت سست نمودن بنیان خانواده قدم برمیدارد و کم کم مرد با زن خانواده در این گفتگوهای غیرضروری علاقه و پایبندی به خانواده را مورد تردید و تهدید قرار میدهد و گاهاً موجب تجدید فراش هم میگردد.

باید در نظر بگیریم که هیچگاه در امنیت افکار شیطانی نیستیم و لذا باید به خداوند بزرگ پناه ببریم.

از رابطه غیرضروری با نامحرم بپرهیزیم و هیچ وقت خود را با جملاتی از قبیل از من گذشته و من دائم‌الذکرم و من این حس را ندارم و... فریب ندهیم. اگر حضرت مقدس اردبیلی که با         امام عصر(عج) ارتباط داشت به خدا پناه می‌برد و اگر حضرت یوسف(ع) که پیامبر خدا بود فرار خود را رحم خدا می‌داند، و در سورۀ یوسف آیۀ 53 می فرماید: نفس اماره من مرا به بدی میخواند مگر خدا رحم کند، پس من و شما خیلی باید مراقب باشیم.

پیامبر اکرم (ص) بارها این کلام را بر زبان جاری ساخته: «إلهی لا تَکِلنی إلی نَفسی طَرفَة عَینٍ أبداً»: خدایا مرا به یک چشم بهم زدن به خودم مگذار.

هر انسانی دو خوی دارد: خوی فرعونی و خوی موسائی، اینکه کدام یک را تقویت کنیم و به آنها بدهیم دست خودمان است.

نکته دیگر این که با همسرمان در محیط خانواده اهل پنهان‌کاری نباشیم و سعی کنیم در جلساتی که نامحرم حضور دارد، محارمی را نیز شرکت دهیم. در سخن گفتن با نامحرم نهایت دقت را داشته باشیم اینقدر سخن گفتن با نامحرم مهم است که قرآن کریم به زنان شیوه سخن گفتن با نامحرمان را آموخته است. این که به درشتی سخن بگویید و از ناز و عشوه بپرهیزید. همچنان که به شیوه سخن گفتن باید توجه داشت به ساختار جمله نیز توجه کنیم و نسبت به انتخاب کلمات نهایت دقت را داشته باشیم تا برداشت غلط و سپس فکر ناصواب و به دنبال آن عمل نادرست صورت نگیرد.

منابع: سورۀ یوسف، آیۀ 53- بحارالأنوار، ج 16، ص 217، باب 9، فی مکارم أخلاقه و سیره و سننه(ص(-  (احزاب/33، 32)

تألیف: دکتر حسن کرباسی ارانی-نیمه  اول سال 1393

 

آنچه پدر خانواده باید بداند

 

 

 (شماره 76)

 

این پمفلت جهت آگاهی شماست و توزیع و تکثیر آن ممنوع می باشد.

کلینیک دکتر کرباسی

متخصص اعصاب و روان

مشکلات جنسی، اعتیاد،مشاوره

کاشان، چهارراه آیت الله کاشانی ، جنب بازار علی،  پاساژ ولیعصر (عج)

4 الی 10 شب

تلفن: 4464242-4456164

همراه: 09131622363

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.