دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره

دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره

از اعتیاد به قهوه تا میزان نیکوتین موجود در آن 8 سؤالی که درباره قهوه می پرسند


از اعتیاد به قهوه تا میزان نیکوتین موجود در آن

8 سؤالی که درباره قهوه می پرسند



1-  کافئین قهوه های فوری بیشتر است یا    دانه های پودرشده قهوه؟

 کافئین موجود در دانه های پودر شده قهوه به مراتب از کافئین قهوه های فوری بیشتر است. یک فنجان قهوه که با پودر طبیعی و خالص قهوه تهیه شده باشد، حدود 115 میلی گرم کافئین دارد، در حالی که کافئین موجود در یک فنجان قهوه فوری حدود 65 میلی گرم است.

2-  وقتی عبارت «فاقد کافئین» روی بسته بندی قهوه های فوری یا معمولی درج میشود، این قهوه ها اصلاً کافئین ندارند؟

 نه، حتی قهوه های Decaf یا فاقد کافئین هم حاوی مقدار بسیار اندکی کافئین هستند. کافئین موجود در هر 10-5 فنجان از قهوه های فاقد کافئین، به اندازه کافئین موجود در یک فنجان قهوه معمولی است.

3-  آیا اعتیاد به مصرف قهوه وجود دارد؟

اگر قهوه را به میزان متعادلی در طول روز مصرف کنیم، نه. خیلی از افراد معتقدند کافئین موجود در قهوه باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد به این نوشیدنی میشود. کافئین مانند نیکوتین، نوعی محرک است که میتواند باعث تحریک و برانگیخته شده سلول های عصبی شود. این در حالی است که مصرف هر مقدار نیکوتین از طریق استعمال دخانیات میتواند باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد شود اما مصرف متعادل خوراکی های حاوی کافئین مانند قهوه یا نسکافه، وابستگی و اعتیاد روانی ایجاد نمیکند. با این حال دیده شده که بدن برخی افراد به کافئین موجود در قهوه هم واکنش نشان میدهد و اگر صبحشان را با نوشیدن یک فنجان قهوه آغاز نکنند، دچار علایمی مانند سردرد، خستگی، نداشتن تمرکز کافی و دردهای عضلانی میشوند.

4-  مصرف متعادل قهوه در طول روز چه فایده ای برای بدن دارد؟

مصرف متعادل قهوه (حدود 300-200 میلی گرم در طول روز) میتواند خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2، پارکینسون، سنگ کیسه صفرا و بیماری های کبدی را تا حدی کاهش دهد. البته به شرطی که قهوه را با شکر فراوان یا شیر بسیار پرچرب و خامه میل نکنید.

5-  آیا درست است که می گویند خانمهای باردار باید کمتر قهوه بخورند؟

بله، تحقیقات بسیار زیادی درباره مصرف قهوه در دوران بارداری انجام شده و محققان به این نتیجه رسیده اند که خانم های باردار باید کمتر قهوه بنوشند. نتایج برخی از این تحقیقات نشان میدهد رابطه مستقیمی بین افزایش دریافت کافئین از طریق مصرف قهوه  و خطر سقط جنین و کاهش رشد جنین وجود دارد. انجمن تغذیه امریکا به خانم های باردار پیشنهاد میکند کمتر از 300 میلی گرم قهوه در طول روز مصرف کنند.

6-  آیا امکان انتقال کافئین موجود در قهوه از طریق شیر مادر به کودک شیرخوار وجود دارد؟

بله، مقداری از کافئین موجود در قهوه می تواند از طریق شیر مادر به فرزند او منتقل شود. انجمن کودکان آمریکا در این باره میگوید: «نوشیدن یک فنجان قهوه صبحگاهی، مشکلی برای فرزند شیرخوار مادران شیرده ایجاد نمیکند اما زیاده روی در نوشیدن قهوه به وسیله مادر میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در شیرخواران مانند اختلال در خواب، کج خلقی، عصبانیت و حتی کاهش کیفیت شیر خوردن آنها شود.

7-  اثر کافئین موجود در قهوه تا چند ساعت در بدن باقی می ماند؟

بیشتر از 5 ساعت. وقتی شما یک فنجان قهوه غلیظ میخورید، اثر آن بیش از 5 ساعت در بدنتان باقی میماند. به همین دلیل وقتی سر شب یک فنجان قهوه می نوشید، نمیتوانید به سادگی در ساعت های ابتدایی شب به خواب بروید.

8-  ویژگی یک قهوه خوب چیست؟

رنگ تیره و طعم تلخ. اگر قهوه را آسیاب شده میخرید، باید دقت داشته باشید که هنگام دم کردن، کمی روغن خوشبو پس بدهد و عطر و طعمی کاملاً تلخ داشته باشد. رنگ قهوه های خالص،   قهوه ای تیره و بسیار شفاف است اما قهوه هایی که ناخالصی دارند یا از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند، طعم خاک یا خاک چوب می دهند و رنگشان هم قهوه ای روشن است.

منابع: روزنامه سلامت

 مولف: دکترحسن کرباسی ارانی

نیمه دوم سال 1392، ویرایش:12/5/1392

 

 

004.jpg8 سؤالی که درباره قهوه می پرسند

 

 

 (شماره89)

پیشرو در فرهنگ پزشکی و اسلامی

کلینیک دکتر کرباسی

متخصص اعصاب و روان

مشکلات جنسی، اعتیاد

چهارراه/جنب بازار علی/پاساژ ولیعصر(عج)

طبقه فوقانی واحد 2

تلفن: 4464242 ـ 4456164-0361

همراه: 09131622363

آدرس اینترنتی :   Drkarbasi32.blogfa.com

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.