خوراکی های شادی آور در سبک زندگی سالم
در موقع خرید توجه داشته باشید که چه نوع موادغذایی می خرید و چقدر به سلامت شما کمک می کند.
غذاهایی که شامل سروتونین و دوپامین است که باعث شادی میشود:
انجمن بین المللی تغذیه و صنایع غذایی امریکا موارد زیر را توصیه میکنند که سبب 1- نشاط 2- افزایش میل جنسی3- کاهش وزن میشوند:
گوجه فرنگی دشمن سرطان
رنگ قرمز زیبای آن نشان می دهد این خوراکی سرشار از یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها یعنی لیکوپن است. بنابراین مصرف این خوراکی مانع ابتلا به سرطان می شود. البته این ویژگی در دیگر خوراکی های حاوی آنتی اکسیدان نیز وجود دارد اما لیکوپن یکی از تاثیرگذارترین این خوراکی هاست. دلیل آن نیز تاثیر این آنتی اکسیدان روی رادیکال های آزاد است. این خوراکی منبع انواع ویتامین ها بویژه ویتامین C و K است. مصرف گوجه فرنگی میزان فشار خون را تنظیم می کند. بنابراین مصرف آن برای همه افراد بویژه افراد مبتلا به فشار خون بالا بسیار مناسب است.
میزان مصرف: روزانه دو عدد متوسط یا روزانه ده عدد گوجه گیلاسی
شیوه مصرف: به صورت خام
کلم بروکلی، دوست معده
در بین گیاهان خانواده صلیبی یا چلیپاییان، کلم بروکلی حاوی قوی ترین آنتی اکسیدان است. نکته مهم تر این که مصرف آن به طور خاص مانع ابتلا به سرطان ریه، معده و مقعد می شود. این سبزی با وجود رنگ سبزی که دارد، حاوی بتاکاروتن، پیش ساز ویتامین A، ویتامین C و فولات است. بنابراین مصرف آن باعث حفظ سلامت پوست، جلوگیری از ابتلا به زکام و سرماخوردگی می شود. فولات موجود در این خوراکی نیز برای آرامش اعصاب مناسب است. علاوه براین که فولات موجود در این سبزی باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود.
میزان مصرف: روزانه یک شاخه
شیوه مصرف: به صورت خام در سالاد یا بخارپز به عنوان مخلفات غذا
فلفل دلمه ای، دوست قلب
فلفل دلمه ای طعم خوبی دارد و باعث خوش عطر و طعم شدن غذاها می شود. فلفل دلمه ای حاوی لیکوپن و اسید فولیک است. بنابراین خوردن آن به عملکرد بهتر قلب کمک می کند. پژوهش های جدید نشان می دهد مصرف روزانه فلفل، مانع ابتلا به سرطان ریه، کولون، لوزالمعده و خون می شود. رنگ این فلفل نشان می دهد این خوراکی سرشار از انواع آنتی اکسیدان هاست. بنابراین مصرف آن علاوه برجلوگیری از ابتلا به سرطان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
میزان مصرف: روزانه نصف تا یک عدد فلفل دلمه ای
شیوه مصرف: به صورت خام در سالاد یا همراه غذا به عنوان طعم دهنده انواع خورشت ها، مرغ و گوشت
هویج دوست مو
شاید از شنیدن این جمله که هویج دوست مو است، تعجب کنید. به این دلیل که آن را بیشتر دوست چشم می شناسیم، اما هویج باعث حفظ سلامت موها هم میشود. این خوراکی با رنگ زیبای نارنجی اش نشان می دهد سرشار از آنتی اکسیدان کاروتن و ویتامین A است. بنابراین به سلامت چشم و پوست نیز کمک می کند و ویتامین C موجود در هویج دستگاه گردش خون را در مقابل سکته قلبی بیمه میکند.
میزان مصرف: روزانه یک تا دو عدد متوسط
شیوه مصرف: به صورت خام در سالاد یا بخارپز به عنوان مخلفات غذا
کدوحلوایی، ضدالتهاب
کدو حلوایی یا همان کدو تنبل، سبزی حاوی بتاکاروتن و ویتامین C است.این دو ترکیب ضد التهاب است. بنابراین مصرف روزانه کدو حلوایی مانع التهاب بافت های بدن شده و در صورت بروز چنین مشکلی، مصرف کدو حلوایی تا حد زیادی می تواند التهاب بافت ها را از بین ببرد. کدو حلوایی به دلیل ترکیب های ضدالتهابی به کنترل نشانه های آسم نیز کمک می کند و مصرف آن مانع ابتلا به پوکی استخوان می شود. کدو تنبل حاوی پتاسیم، منیزیم و فیبر است.
میزان مصرف: روزانه یک فنجان خرد شده
شیوه مصرف: به صورت خام همراه با ماست
هضم غذا با سیب زمینی شیرین
این خوراکی پرخاصیت حاوی ترکیب های ضد سرطان یعنی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین A، C و منگنز است. این خوراکی برای افراد کم خون نیز مفید است به این دلیل که سرشار از آهن است. فیبر موجود در سیب زمینی نیز به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می کند. از طرفی ساختار و بافت سیب زمینی به هضم بهتر غذا کمک می کند. البته بعضی از پژوهشگران دلیل آن، یعنی تاثیر سیب زمینی در هضم بهتر غذا را به شیرینی طبیعی آن نسبت می دهند.
میزان مصرف: روزانه نصف سیب زمینی متوسط
شیوه مصرف: به صورت آب پز همراه غذا، به عنوان شام همراه با گوجه فرنگی و پنیر و سوپ سیب زمینی و هویج و آب مرغ
اسفناج، دوست کم خون ها
اگر دنبال منبع انواع ویتامین ها هستید، علاوه بر کلم بروکلی می توانید اسفناج مصرف کنید. این سبزی ویژه حاوی انواع ویتامین هاست. ازطرفی اسفناج حاوی آهن است؛ بنابراین مصرف آن برای افراد کم خون مناسب است. فیبر موجود در اسفناج باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود و مصرف آن به دلیل ترکیبهایی که دارد مانع ابتلا به سرطان روده و پوکی استخوان می شود.
میزان مصرف: روزانه یک فنجان
شیوه مصرف: سالاد اسفناج، بورانی اسفناج، به صورت بخارپز به عنوان مخلفات غذا و به عنوان سبزی آش
کلم بروکسل ویژه مادران باردار
اگر قرار باشد یک خوراکی خاص از بین سبزی ها هر روز در برنامه غذایی مادران باردار قرار گیرد، آن کلم بروکسل است. این خوراکی کپسول طبیعی حاوی اسید فولیک و ویتامین B است. در دوران بارداری یکی از نیازهای ضروری مادران باردار مصرف مکمل اسید فولیک و مواد غذایی حاوی این ترکیب مهم است. این سبزی حاوی ویتامین K است. بنابراین مصرف آن برای درمان اختلال های کبدی موثر است. ویتامین C موجود در این خوراکی نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و بدن را در مقابل تاثیر منفی عوامل بیماری زا بیمه می کند. پتاسیم موجود در این خوراکی نیز برای قلب مفید است. فیبر موجود در کلم بروکسل به عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند و مانع ابتلا به یبوست می شود. این سبزی منبع اسید چرب امگا3 گیاهی است. بنابراین مصرف کلم بروکسل باعث کاهش و کنترل میزان چربی خون می شود.
میزان مصرف: روزانه ده عدد
شیوه مصرف: به صورت خام در سالاد یا همراه ماست یا به صورت بخارپز به عنوان مخلفات غذا
بادمجان، خوراک مغز
در نگاه اول این خوراکی بی خاصیت به نظر می رسد، اما بادمجان حاوی نوعی آنتی اکسیدان خاص به نام نازونین یا ناسونین است. این آنتی اکسیدان به صورت خاص پیری سلول های مغز را به تعویق می اندازد. بنابراین مصرف بادمجان مانع از ابتلا به آلزایمر می شود. این خوراکی حاوی فیبر فراوانی است. بنابراین خوردن آن هرچند باعث بروز نفخ می شود، اما به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک کرده و مانع چسبندگی روده می شود. بادمجان حاوی پتاسیم است. بنابراین مصرف بادمجان مانع سکته مغزی و قلبی و زوال عقل می شود.
میزان مصرف: روزانه یک عدد متوسط
شیوه مصرف: به صورت کبابی همراه با نان و به صورت کبابی همراه با ماست یا تهیه خورشت بادمجان به شرطی که بادمجان ها کبابی شده باشد.
پیاز، دوست استخوان ها
خوراک خوشبویی نیست، اما اگر بدانید چه ویژگی خاصی دارد، خوردن آن را ترک نمی کنید. پیاز حاوی ترکیبی است که روند از دست دادن کلسیم در بدن را کند کرده و مانع پوکی استخوان می شود. بنابراین مصرف آن برای همه افراد بویژه زنان پس از شروع دوره یائسگی بسیار مفید است. ویتامین C و فولات موجود در آن بدن را در مقابل ابتلا به پوکی استخوان بیمه می کند.
میزان مصرف: روزانه نصف عدد متوسط
شیوه مصرف: به صورت خام همراه با غذا، به عنوان طعم دهنده انواع غذاها و خرد شده همراه با ماست و خیار./ منبع: هفته نامه سلامت
نیمه دوم سال 1392، تدوین: دکتر حسن کرباسی
ویرایش :26/11/1392
خوراکی های شادی آور در سبک زندگی سالم
(شماره142)
کلینیک دکتر کرباسی
متخصص اعصاب و روان
مشکلات جنسی، اعتیاد، مشاوره
تکثیر ممنوع
چهارراه -جنب بازار علی- پاساژ ولیعصر (عج)
4 الی 10 شب
تلفن: 55464242-55456164-031
همراه: 09131622363
آدرس اینترنتی:drkarbasi32.blogfa.com
رفع پف و سیاهی دور چشم با تغذیه
میوههایی مانند انار و موز از جمله بهترین خوراکیها برای بهبود کبودی دور چشم محسوب میشوند.
دلایل مختلفی برای پف و حلقههای سیاه اطراف چشمها وجود دارد. اطراف چشم بسیار نازک است و با بالا رفتن سن، شلتر و نازکتر میشود. به همین دلیل تیرگی عضلات و رگهای عمق پوست با وضوح بیشتری دیده میشود و حالت تیرگی دور چشم را به وجود میآورد. خستگی، کار زیاد، تنظیم نبودن ساعت خواب و تغذیه نامناسب و مصرف غذاهای پرنمک، کمخونی یا کمبود آهن و حتی کمبود مواد آنتیاکسیدان و یا ویتامین K، خونرسانی نامناسب به ناحیه چشم، استرس و ناراحتیهای کلیوی از عوامل موثر در ایجاد سیاهی دور چشم میباشند.
علل بروز پف چشم
علت آن تجمع مایعات مختلف در زیر چشمها میباشد. از آنجایی که در طول شب، مایعات مختلف فرصت کافی برای تجمع زیر چشم را دارند به همین دلیل پف چشم، معمولاً صبحها شدیدتر است.
بابونه
چای بابونه به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد میتواند در کاهش کبودیهای زیر چشم و پفهای اطراف آن تأثیر بسزایی داشته باشد.
گلاب
یکی دیگر از سادهترین و کاربردیترین نسخههای تغذیهای برای از بین بردن پف زیر چشم استفاده از یک دستمال نخی تمیز و آغشته کردن آن به گلاب است. این دستمال را روی صورتتان بیندازید، به گونهای که چشمها و ناحیه زیر آن را به خوبی پوشش دهد. هر چند دقیقه یکبار در صورت نیاز مقداری گلاب روی دستمال بپاشید. تکرار این روش به مدت یک هفته به شما کمک میکند که برای مدتها از شر پف زیر چشمتان راحت شوید.
مغزها
خوردن پسته، بادام، فندق و گردو به همراه صبحانه و یا در طول روز به رفع کبودی دور چشم کمک خواهد کرد. مصرف روزانه حداقل 10 عدد بادام خام در میانوعدهها توصیه شده است.
میوهها
میوههایی مانند انار و موز از جمله بهترین خوراکیها برای بهبود کبودی دور چشم محسوب میشوند. از زمانهای قدیم خوردن گلابی به خصوص گلابیهای آسیایی توسط پزشکان چینی برای کمرنگ کردن تیرگی زیر چشمها توصیه میگردیده است، چرا که سرشار از آنتیاکسیدانها، مس و ویتامین C میباشد، لذا مصرف این میوه معجزهگر در صاف و روشن کردن پوست از جمله پوست دور چشم توصیه شده است.
نمک
مصرف زیاد نمک باعث احتباس و حفظ مایعات در بافتهای بدن میشود، بنابراین پایین آوردن مصرف نمک میتواند از پف کردن چشمها جلوگیری کند.
سبزیجات
مصرف سبزیها به ویژه سبزیهای سبز رنگ مثل اسفناج، جعفری و کاهو برای مبتلایان توصیه شده است.
دریافت میزان کافی آب علاوه بر حفظ رطوبت بدن به تسکین تیرگی دور چشم کمک میکند. وقتی آب بدن کم میشود، به عنوان یک مکانیسم دفاعی، بدن آب ذخیره میکند. این ذخیره آب باعث پف کردن زیر چشمها میشود
چای سبز
یکی از روشهای بهبود پف و سیاهی دور چشم، استفاده از چای سبز کیسهای مرطوب و سرد شده است، چای سبز حاوی مواد شیمیایی ضد التهابی به نام EGCG است که مانع از افزایش مایع زیر چشم میشود. تعداد بسیاری از محصولات ضدپف چشم حاوی چای سبز هستند، چرا که باعث بهتر شدن جریان خون زیر چشم میشود. برای مصرف پیشنهاد میشود دو بسته چای مصرفشده را به مدت 10 دقیقه در یخچال قرار داده سپس در حالت خوابیده بر روی چشمهای بسته قرار دهید. این روش برای روزهایی که از کمخوابی یا پرخوابی زیر چشم پف میکند نیز بسیار مناسب است.
بادام و لیموترش
ناحیه اطراف چشم و عضلات آن را با کمک روغن بادام تلخ که با اندکی آب لیموترش تازه ترکیب شده، خوب ماساژ دهید. ماساژ این ناحیه هر شب پیش از خواب با کمک این روغن میتواند به بهبود گردش خون - یکی از بهترین روشها برای از بین بردن تیرگی دور چشم و عضلات اطراف چشم - کمک کند.
پوست خیار
خیار حاوی ویتامین K و مناسب برای فعالسازی جریان خون است، بنابراین راهی مناسب برای برطرف کردن سیاهی زیر چشم است. برای رفع این مشکل باید دو برش دایرهای خیار را به مدت 10 دقیقه در یخچال گذاشته سپس به مدت 10 دقیقه روی چشمهای بسته قرار دهید.
نعنا
استفاده از کمپرس عصاره برگهای نعناع تأثیر زیادی در بهبود تیرگی اطراف چشم دارد .به اعتقاد بسیاری از درمانگران شیوههای طبیعی درمانی تهیه عصاره برگهای نعنا که از جوشاندن برگهای این گیاه دارویی به دست میآید موجب بهبود این تیرگی میشود. بهترین روش برای تهیه این عصاره آن است که 2 تا 3 قاشق از برگهای نعنا را درون 2 لیوان آب بریزید و آن را روی حرارت کم قرار دهید تا بجوشد. سپس عصاره به دست آمده را صاف کرده و اجازه دهید سرد شود. در این مرحله دستمالی تمیز و نخی را به عصاره نعنا آغشته کرده و آن را روی چشمها بیندازید و در صورتی که امکان آن را دارید، بگذارید تمام شب روی صورتتان باقی بماند.
آب
دریافت میزان کافی آب علاوه بر حفظ رطوبت بدن به تسکین تیرگی دور چشم کمک میکند. وقتی آب بدن کم میشود، به عنوان یک مکانیسم دفاعی، بدن آب ذخیره میکند. این ذخیره آب باعث پف کردن زیر چشمها میشود. از آنجا که داخل حفره استخوانی اطراف کره چشم را چربی فرا گرفته است، با افزایش سن این چربی رفتهرفته بیرون میزند و موجب حالت پفآلود زیر چشم میشود. هنگامیکه آب در این چربی جمع میشود حالت پفآلود زیر چشمها تشدید میگردد. پس مصرف میزان توصیهشده آب (8-6 لیوان در روز) میتواند احتباس آب در بدن را کاهش داده و پفکردگی دور چشمها نیز کمتر میشود.
سرد کردن پوست دور چشم
برای سرد کردن پوست دور چشم میتوانید از سردکنندههای صورت که در یخچال نگه داشتهاید استفاده نمایید. یک تکه یخ، قاشق سرد، دستمال خیس سرد، پوست سیبزمینی، خیار و یا توتفرنگی گزینههای مناسبی هستند. سرمای وارده پفکردگی و تورم چشمها را برطرف کرده و یکی از سادهترین راهها برای از بین بردن آن است.
ویرایش:9/11/92
مؤلف: دکتر حسن کرباسی آرانی، نیمه دوم سال 1392
رفع پف و سیاهی دور چشم با تغذیه
(شماره141)
کلینیک دکتر کرباسی
متخصص اعصاب و روان
مشکلات جنسی ،اعتیاد،مشاوره
تکثیر ممنوع
چهارراه -جنب بازار علی- پاساژ ولیعصر (عج)
4 الی 10 شب
تلفن: 55464242-55456164-031
همراه: 09131622363
آدرس اینترنتی:drkarbasi32.blogfa.com