دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره
دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره

واریکوسل (Varicocele) چیست؟

واریکوسل (Varicocele) چیست؟ 

واریکوسل (واریس بیضه) به بزرگ شدن عروق و وریدهای بیضه گفته می شود که در معمولا در ۱۰٪ مردان دیده می شود و حدودا ۴۵٪ درصد آنها دچار عقیمی (برگشت پذیر) می کند. واریکوسل در بیضه سمت چپ و یا دو طرفه دیده می شود و در بیضه سمت راست بدون دخالت بیضه سمت چپ خیلی نادر است. راه تشخیص آن این است که در بالای بیضه یک توده لمس میشود، مثل این که چند کرم در بالای بیضه باشد. واریکوسل در بعضی افراد با درد و با بعضی افراد بدون درد است که باید در هر دو صورت به یک متخصص اورولوژی مراجعه کند. درمان واریکوسل فقط عمل جراحی است که باید در دو صورت عمل گردد:

- اگر همراه با درد باشد.

- اگر باعث تغییر در کیفیت اسپرم شود.

بیضه عضو جنسی مردان است که درون آن اسپرم سازی صورت می گیرد. به علت این که درجه حرارت محیطی که اسپرم سازی در آن صورت می گیرد باید پایین تر از درجه حرارت بدن باشد (زیر ۳۵ درجه)، برای همین بیضه ها در دو کیسه به نام اسکروتوم در خارج بدن قرار گرفته است. این دو کیسه توسط دو عضله بنام کروماستر در دو طرف تنظیم شده و با تغییر درجه حرارت محیط این دو عضله بیضه ها را به بدن نزدیک و دور می کند. یعنی در محیط های سرد کیسه بیضه ها کوچک شده و کاملا به بدن نزدیک می شود و در محیط های گرم کیسه بیضه ها بزرگ شده و از بدن دور می شود. بیضه ها توسط عروق شریانی و وریدی تغذیه می شود.

واریکوسل یا واریس بیضه به بزرگ شدن و پیچ دار شدن ورید های بیضه گفته می شود. این بزرگ شدن و پیچ دار شدن ورید ها علل مختلفی دارد. واریکوسل بیشتر در سمت چپ می باشد. به علت خونرسانی بیضه چپ به ورید کلیوی و موقعیت آناتومیکی وریدهای سمت چپ اصولا مشکلات بیشتری نسبت به بیضه سمت راست دارد و عوارض واریس و ترومبوزهای (لخته های) وریدی در سمت چپ بیشتر است.

فعالیت زیاد، مسائل ارثی و مشکلات عروقی نیز باعث عود واریس و ایجاد واریکوسلمی شود. به علت پرخونی بیضه ها هنگام بوجود آمدن واریکوسل ها، درجه حرارت بیضه ها بالا رفته و باعث کاهش اسپرم سازی و احتمال عقیمی در دراز مدت می شود و از آنجا که قسمت عمده اسپرم سازی با بیضه چپ می باشد، برای همین واریکوسل های سمت چپ بیشتر با عقیمی همراه است. اصولا واریکوسل ها تقسیم بندی گوناگونی دارند و در درجه های بالا ورید های بیضه کاملا بزرگ و پیچ دار شده و در حالت ایستاده کاملا معلوم می باشند و در موارد زودرس فقط در هنگام ایستادن و زور زدن وریدها قابل لمس می شوند. جراحی واریکوسل در موارد علامت دار شدن شامل سنگینی بیضه ها، درد و نازائی صورت می گیرد. در حقیقت واریکوسل بیضه ها درمان علامتی دارد.

واریکوسل بیماری سنین جوانی است و همان طور که گفته شد بیشتر در سمت چپ ایجاد می شود. در موارد ایجاد حاد این مشکل و در سمت راست باید به مسائلی غیر از واریکوسل های عادی از قبیل ترومبوزهای (لخته های) وریدی عروق کرونر مرکزی یا توده های کلیوی شک کرد که باید بیمار حتما تحت سونوگرافی شکمی و بررسی های بعدی قرار گیرد.

جهت بررسی عملکرد بیضه ها در موارد واریکوسل، آزمایش تعداد اسپرم (اسپرم کانت) از نظر عملکرد بیضه ها در خواست می شود که بر اساس تعداد اسپرم تصمیم اصلی گرفته می شود.

واریکوسل بزرگ شدن وریدهای درون کیسه بیضه (اسکروتوم) است. اسکروتوم کیسه پوستی شلی است که بیضه‌ها درون آن قرار دارند. واریکوسل شبیه به وریدهای واریسی است که در پا ممکن است بروز کنند.

حدود یک ششم مردان واریکوسل دارند. در مردانی که دچار ناباروری هستند، این رقم بالاتر است و به ۴۰ درصد می‌‌رسد. واریکوسل شایع‌ترین علت تولید کم اسپرم و کاهش کیفیت آن است، اگر چه همه واریکوسل‌ها بر تولید اسپرم اثر نمی‌گذارند.

اغلب واریکوسل‌ها در طول زمان ایجاد می‌شوند. خوشبختانه اغلب واریکوسل‌ها به آسانی تشخیص داده می‌شوند و اگر علامت‌دار شده باشند، می‌توان آنها را با جراحی ترمیم کرد.

بیمار ممکن است با شکایت بزرگی، یا عدم تقارن بیضه ها، یا درد بیضه و یا پس از ازدواج، با ناباروری مراجعه کند. ولی شایع ترین فرم آن، بدون علامت و بطور اتفاقی، حین معاینه، متوجه آن می گردند. در معاینه، بزرگی و تورم عروق بیضه، به خصوص در سمت چپ مشهود است و درحالت ایستاده، و یا افزایش فشار شکمی تشدید می یابد و در حالت خوابیده از بین می رود (در صورتی که تورم عروق درحالت خوابیده از بین نرفت، باید به نوع ثانویه آن شک کرد).

اکثر مردانی که مبتلا به واریکوسل هستند فاقد علامت می باشند. موارد بروز علامت معمولا در طی معاینات معمول تشخیص داده می شوند. علائم و نشانه ها ممکن است شامل: درد بیضه، احساس سنگینی در بیضه ها، نازائی، جمع شدگی و کوچک شدن بیضه ها و وریدهای قابل لمس یا قابل مشاهده می باشد. در نتیجه در صورت وجود درد پیوسته و دایمی در ناحیه تناسلی باید به پزشک مراجعه نمود.

واریکوسل یا واریسی شدن عروق بیضه شایع ترین بیماری مردان پس از بلوغ می باشد و ۱۰درصد مردان بالغ به آن مبتلا می باشند. واریکوسل شایع ترین عامل ناباروری مردان می باشد. سن شروع بیماری معمولا در زمان بلوغ و یا بلافاصله پس از بلوغ می باشد، ولی در سن کمتر یا سن بالا نیز ممکن است ایجاد گردد. شایع ترین علامت واریکوسل درد خفیفی است که مخصوصا هنگام فعالیت بروز می کند.

این بیماری بیشتر در بیضه چپ اتفاق می افتد و علت آن هم اختلالی در سیاهرگ های این ناحیه است که نمی توانند خون را به درستی تخلیه کنند. به همین دلیل این رگ ها گشاد و طویل شده و به ویژه در مردانی که از نظر جنسی فعال هستند، موجب ایجاد درد بیضه می شوند.

علامت ظاهری این بیماری بر اساس درجات آن متفاوت است، به گونه ای که ممکن است در درجات خفیف بیماری هیچ بیرون زدگی یا تودهای در این ناحیه موجود نباشد و یا در درجات شدید آن وقتی فرد می ایستد توده ای از رگ ها به صورت پیچ در پیچ و متسع در بالا و پشت بیضه قابل لمس باشد. اکثر مبتلایان به واریکوسل به دلیل از دست دادن توانایی تولید اسپرم های مناسب دچار ناباروری نیز می شوند. این بیماری با عمل جراحی قابل درمان است و حتی ناباروری مردان را نیز تا حدود زیادی می توان از بین برد. البته اگر واریکوسل در یک مرد مسن به طور ناگهانی بروز کند، می تواند نشانه بدی باشد، چرا که تومورهای کلیه می توانند باعث بروز این حالت در افراد مسن شوند.

واریکوسل جانبی سمت چپ در ۸۵% از مردان با این مسئله (برگشت غیر طبیعی خون) و واریکوسل سمت راست در ۱۵% از مردان مشاهده شده و گرفتار شدن هر دو قسمت (چپ و راست) این مسئله در ۲۰% از مردان مشاهده شده است. بعضی از مردان که واریکوسل بزرگ دارند هیچ نشانی از آسیب بیضه ندارند، حال آنکه برخی از مردان با واریکوسل کوچک ممکن است نابارور باشند.

علائم

واریکوسل، اغلب علامتی ایجاد نمی‌کند. به ندرت واریکوسل درد ایجاد می‌کند که ممکن است در طول روز به علت فعالیت‌های جسمی بدتر شود و به طور شاخص با خوابیدن به پشت تخفیف می‌یابد. در طول زمان ممکن است واریکوسل‌ها بزرگ تر و چشمگیرتر شوند.

علل

طناب اسپرماتیک که خون را به بیضه‌ها می‌رساند و از آنها خارج می‌کند،‌ حاوی “واز دفرانس” است که اسپرم تولیدشده از بیضه را تخلیه می‌کند. “شبکه پامپینیفرم” گروهی از وریدها درون اسکروتوم و بالای بیضه‌ها هستند. شبکه پامپینیفرم، خون را از بیضه‌ها تخلیه می‌کند. بزرگ شدن این وریدها اغلب در حین بلوغ رخ می‌دهد.

اگر چه علت دقیق ایجاد واریکوسل معلوم نیست، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که دریچه‌های غیر طبیعی درون وریدها مانع جریان خون طبیعی در آنها می‌شوند و پس زدن خون، به گشاد شدن وریدها می‌انجامد.

واریکوسل معمولا در ناحیه بیضه چپ رخ می‌دهد، که به علت موقعیت ورید بیضه‌ای چپ است. اما واریکوسل در یک بیضه، بر تولید اسپرم در هر دو بیضه تاثیر می‌گذارد. در سنین ۱۵ تا ۲۵ سالگی، بیشترین احتمال بروز واریکوسل وجود دارد.

علت ایجاد واریکوسل چیست؟

عقاید و نظرهای گوناگونی در مورد چگونگی بوجود آمدن واریکوسل و مبتلا کردن افراد وجود دارد:

۱ـ درجه بیضه دان. بیضه بر آمده طولانی درجه حرارت زیان بخشی که موجب تولید اسپرم می شود.

۲ـ تراکم غیر طبیعی غده فوق کلیوی و اجسام کلیوی ممکن است مانع رشد عادی اسپرم شود.

۳ـ جریان غیر عادی خون سیاهرگ از رشد بیضه دان جلوگیری کرده تولید محصولات زائد       سوخت و ساز را افزایش می دهد و کاهش دستیابی به اکسیژن مغزی و ضروری برای رشد اسپرم را موجب می شود.

۴ـ جریان غیر طبیعی خون می تواند مانع تراکم تستوسترون شود، که این تغییر می تواند مانع تولید اسپرم گردد.

زمانیکه دریچه هایی که جریان خون را از وریدهای اطراف بیضه به سیستم گردش خون تنظیم می کنند دچار اختلال شوند واریکوسل ایجاد می شود و در نتیجه خون جمع شده و سبب گشادی وریدها می شود. به نظر می رسد رژیم های غذایی کم فیبر و پر چربی از جمله عوامل بروز واریکوسل باشند. چرا که در این حالت ها فرد دچار یبوست های طولانی مدت شده و برای دفع، نیاز به زور پیدا می کند. همین زور زدن های مکرر بر روی دیواره عروق فشار وارد کرده و سبب تخریب بافت جداره و عروق

می شود. فاکتور دیگری که برروی ایجاد واریکوسل اثر می گذارد، کاهش میزان فلانوئیدها در غذاها می باشد. این ترکیبات به فراوانی در میوه ها و سبزی ها یافت می شود و می تواند در عملکرد اتصالی جداره عروق خونی دخالت داشته باشند.

عامل ایجاد بیماری واریکوسل چیست؟

بیماری واریکوسل با واریسی شدن و گشاد شدن عروق وریدی (سیاهرگ های) بیضه ظاهر           می گردد که در دو گروه اولیه و ثانویه تقسیم بندی می گردد. در نوع اولیه، هیچ عامل ایجاد کننده مشخصی وجود ندارد، گرچه تئوری اشکال در دریچه های لانه کبوتری وریدهای بیضه، طولانی بودن مسیر این وریدها و احتمال اثر فشاری سایر عروق و احشاء شکمی مطرح می باشد ولی هنوز علت مشخصی برای آن ثابت نشده است. این نوع عامل عمده واریکوسل است و ۹۰درصد در سمت چپ می باشد. نوع ثانویه که به دنبال وجود عامل مشخص ایجاد کننده انسداد در عروق داخل شکم ایجاد می گردد درصد کمی از واریکوسل ها را شامل میشود و علت ایجاد کننده آن غالبا توده های شکمی، به خصوص تومورهای بدخیم می باشد که تشخیص آن مهم و حیاتی است.

تشخیص

از آنجایی که واریکوسل معمولا علامتی ندارد،‌ اغلب در حین ارزیابی ناباروری یا معاینه جسمی کشف می‌شود.

با این حال اگر در اسکروتوم‌تان احساس درد یا تورم می‌کنید، باید با پزشک تماس بگیرید. علل گوناگونی ممکن است باعث درد بیضه شوند و برخی از این عارضه‌ها نیاز به درمان فوری دارند. پزشک شما می‌تواند تعیین کند که کدام عارضه باعث درد بیضه شما شده است.

پزشک در معاینه جسمی شما، ممکن است توده غیر دردناک کلاف ‌مانندی را در بالای بیضه شما لمس کند. برخی از افراد، این توده را به صورت احساس “کیسه‌ای از کرم” وصف می‌کنند. اگر این توده به اندازه کافی بزرگ باشد، پزشک هنگامی که ایستاده‌اید، می‌تواند آن را لمس کند.

اگر واریکوسل شما کوچک تر باشد، پزشک ممکن است از شما بخواهد نفس عمیقی بکشید و چند ثانیه آن را نگه دارید و به پایین زور بزنید (مانور والسالوا).

این مانور به پزشک کمک می‌کند، بزرگی غیر طبیعی وریدها را لمس کند. اگر معاینه جسمی نتیجه قطعی به دست ندهد، پزشک ممکن است درخواست سونوگرافی اسکروتوم کند. این آزمون که در آن از امواج صوتی پرفرکانس برای ایجاد تصاویر دقیق از ساختار درون استفاده می‌شود، برای این مورد استفاده قرار می‌گیرد تا اطمینان حاصل شود علائم شما به دلیل دیگری رخ نداده است. یکی از علل چنین عارضه‌ای ممکن ست توموری باشد که بر ورید اسپرماتیک فشار می‌آورد.

تشخیص واریکوسل چگونه انجام می‏شود؟

پزشک بیمار را در حالت ایستاده قرار داده و طناب اسپرماتیک را لمس می‏کند (طنابی که به نظر می‏رسد بیضه‏ها از آن آویزان شده‏اند). از بیمار می‏خواهد که سرفه کند و در این حالت واریکوسل مانند یک دسته کرم در زیر دست لمس می‏شود. این حالت (ورم کردن) به صورت متناوب ایجاد می‏شود. بهترین راه تأیید تشخیص، استفاده از تست داپلر (Doppler)‌ می‏باشد. در این تکنیک یک میله کوچک به شکل قلم، بر روی طناب اسپرماتیک قرار داده می‏شود که امواج صوتی عروق خونی را گرفته و با تقویت آن، جریان خون را اندازه‏ گیری نموده و میزان آن را به صورت نمودارهای میله‏ای شکلی نشان می‏دهد. بیماران مبتلا به واریکوسل دچار نقص بازگشت جریان خون در طی سرفه‏ کردن می‏باشند که به صورت امواج بلند میله‏ای نشان داده می‏شود. آزمایشات دیگری که به صورت نه چندان شایع جهت تأیید تشخیص واریکوسل به کار می‏روند عبارتند از: سونوگرافی داپلر، ونوگرام (یک نوع تصویربرداری مخصوص با اشعه X) و ترموگرام

درجه بندی واریکوسل

گرید ۳: وریدها در حالت ایستاده قابل مشاهده اند.

گرید ۲: وریدها در حالت ایستاده قابل لمس می باشند.

گرید ۱: وریدها هنگام زور زدن قابل لمس می باشند.

واریکوسل ساب کلینیکال: که با معاینه قابل لمس نیستند، ولی با سونوگرافی تشخیص داده می شود.

عوارض واریکوسل چیست؟

عوارض واریکوسل شامل ایجاد درد، آتروفی (کوچک شدن سایز و نرم شدن قوام بیضه) و ناباروری می باشد. درد ناشی از واریکوسل دردی با کیفت احساس سنگینی، که با فعالیت و ایستادن تشدید یافته و با استراحت بهبود می یابد. واریکوسل باعث بروز مشکل در هیچ کدام از مراحل جنسی (میل جنسی، نعوظ، انزال زودرس ) نمی شود. قبل از عمل جراحی گزارشی از ایجاد تحلیل بیضه و کوچک شدن بیضه ها نداریم، اما بعد از عمل ممکن است که ایجاد شود. نه قبل از عمل و نه بعد از آن، واریکوسل باعث کوچک شدن آلت تناسلی نمی شود.

واریکوسل ممکن است باعث این عوارض شود:

تحلیل رفتن (آتروفی) بیضه: توده بیضه از لوله‌های سازنده اسپرم تشکیل شده است. هنگامی که این لوله‌ها در اثر عاملی مانند واریکوسل آسیب می‌بینند، ممکن است بیضه‌ها نرم شوند و تحلیل روند. روشن نیست که چه عاملی باعث تحلیل رفتن بیضه ها می‌شود،‌ اما اختلال در کارکرد دریچه‌های وریدها باعث تجمع خون در بیضه‌ها می‌شود و افزایش فشار وریدها و قرارگیری در معرض سموم درون خون ممکن است باعث آسیب شود.

ناباروری: روشن نیست که واریکوسل چگونه باعث ناباروری می‌شود. برخی از کارشناسان معتقدند که وریدهای بیضه، خون را در شریان بیضه سرد می‌کنند، و به این ترتیب به حفظ درجه حرارت مناسب برای تولید مناسب اسپرم کمک می‌کنند. واریکوسل با مسدود کردن جریان عادی خون، ممکن است باعث شود درجه جرارت بیضه‌ها بیش از حد بالا رود و به این ترتیب بر تولید اسپرم و حرکت آن اثر بگذارد.

درمان

درمان واریکوسل ممکن است ضروری نباشد. اما اگر نابارور هستید، یا واریکوسل شما باعث درد یا تحلیل‌ رفتگی بیضه‌ها شده است، ممکن است لازم باشد واریکوسل را ترمیم کنید. درمان، با هدف بستن وریدهای آسیب ‌دیده و هدایت جریان خون به وریدهای طبیعی انجام می‌گیرد.

گرچه واریکوسل معمولا در دوران نوجوانی رخ می‌دهد،‌ اما روشن نیست که آیا باید واریکوسل را در همان زمان ترمیم کرد یا نه. در صورتی که تحلیل‌ رفتگی پیشرونده بیضه،‌ درد یا نتایج غیر طبیعی در آزمایش اسپرم رخ دهد، ترمیم در دوره نوجوانی ممکن است ضرورت پیدا کند.

ترمیم واریکوسل ممکن است با جراحی باز، یا جراحی از طریق لاپاراسکوپی و یا بستن ورید با بالون یا فنر از راه پوست (آمبولیزاسیون از راه پوست) انجام گیرد.

در طب سنتی نیز زالو درمانی یکی از روش های درمان واریکوسل است. این روش ارزان قیمت، کم دردسر و با آثار جانبی مفید (مانند تقویت سیستم ایمنی بدن) است.

زالو جانور عجیبی است که صدها سال است از آن به صورت زنده یا فرآورده برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود. پس از ظهور پزشکی مدرن، استفاده از زالو به تدریج به فراموشی سپرده شد. اما جالب این جاست که پس از سال ها، باز هم استفاده از زالو باز هم در بسیاری از کشورهای دنیا و حتی در کشورهای پیشرفته رایج شده است، چنان چه اکنون زالو را با عنوان جراح کوچولو (Micro Surgeon) می شناسند.

مکیدن خون بیمار و ترشح آنزیم هایی با خواص درمانی متعدد، باعث شده است که زالو درمانی، روشی ساده و ارزان قیمت برای درمان بسیاری از بیماری ها باشد. در طب سنتی ایران، زالو درمانی همراه با سایر روش های درمانی مثل گیاه درمانی به صورت ترکیبی برای درمان بسیاری از بیماری ها تجویز شده است. زالو درمانی معمولا در مراکز معتبر انجام حجامت انجام می شود.

چه بیمارانی احتیاج به درمان دارند؟

همانگونه که گفته شد ۱۰ درصد مردان پس از سن بلوغ درجاتی از واریکوسل دارند، ولی همه آنها احتیاج به درمان ندارند. اگر واریکوسل برای فرد عارضه‌ای ایجاد کند، لازم است درمان انجام گردد. در غیر این صورت، احتیاج به درمانی نیست.

عوارض واریکوسل چیست؟

عوارض واریکوسل شامل ایجاد درد، آتروفی (کوچک شدن سایز و نرم شدن قوام بیضه) و ناباروری می باشد. درد ناشی از واریکوسل دردی با کیفت احساس سنگینی، که با فعالیت و ایستادن تشدید یافته و با استراحت بهبود می یابد.

آیا بیمار مبتلا به واریکوسل بدون عارضه احتیاج به پیگیری دارد؟

بلی؛ همانگونه که گفته شد اگر واریکوسل عارضه ای ایجاد نکند احتیاج به درمان نیست. ولی لازم است بیمار بصورت ماهانه، خود را معاینه کند. و درصورت کوچک شدن سایز بیضه و یا تغییر در قوام آن، لازم است توسط پزشک معاینه شود.

همچنین اگر بیمار مبتلا به واریکوسل ازدواج نکرده و یا خواستار داشتن فرزند دیگری در آینده     می باشد، بایستی هر ۶ ماه با آزمایش اسپرم، از نظر باروری بررسی گردد و در صورت شروع تغییرات و ضعیف شدن نطفه احتیاج به درمان دارد.

آیا درمان دارویی برای واریکوسل وجود دارد؟

خیر. درمان واریکوسل فقط اقدامات مداخله گرانه (غیر درمان خوراکی یا دریافت دارو از طریق تزریق) می باشد. ساده ترین روش، تزریق مواد ایجاد کننده انسداد عروق، از طریق پوست به داخل وریدهای بیضه مبتلاست، که این روش درصد موفقیت کمتر و عارضه درد مزمن و یا هیدروسل بیشتری می باشد.

روش های جراحی واریکوسل چیست؟

جراحی واریکوسل یا به اصطلاح پزشکی واریکوسلکتومی اقدام به بستن وریدهای بیضه مبتلا        می باشد که پس از انسداد این وریدها به تدریج و به دلیل عدم حرکت خون، وریدهای مسدود شده کوچک شده و از بین می رود و واریکوسل برطرف می گردد. این اقدام از طریق برش کوچکی بر روی پوست شکم، به طول ۴-۲ سانتیمتر انجام می شود.

روش های جدید جراحی واریکوسلکتومی چیست؟

روش های جدید واریکوسلکتومی یکی انسداد عروق از طریق کاتتریزاسیون وریدی و انسداد عروق مبتلا است، که هزینه آن بالاست و درصد موفقیت آن بالا نیست، ولی بصورت سرپائی و با کمترین درد انجام می گردد.

روش لاپاروسکوپی (laparoscopic varicocelectomy) که امتیاز آن برش کوچکتر و بزرگنمایی حین جراحی، ولی بدلیل عدم دسترسی جراح به وریدهای فرعی، احتمال عود واریکوسل بیشتر است و همچنین سه برش بر روی پوست به جای یک برش انجام می گیرد.

روش میکروسرجری (microsurgical varicocelectomy) که به عقیده بسیاری بهترین روش جراحی واریکوسلکتومی می باشد. امتیازات آن بزرگنمایی حین جراحی و دسترسی به تمامی وریدهای فرعی می باشد، ولی مدت زمان جراحی طولانی تر می گردد و از نظر تکنیکی نیز مشکل می باشد.

امتیازات روش میکروسرجری نسبت به روش معمولی واریکوسلکتومی‌

در روش میکروسرجری با توجه به استفاده از میکروسکوپ حین جراحی و بزرگنمایی جراح، قادر است با دقت بیشتر وریدها را از شریان (سرخرگ) و عروق لنفاتیک (عروق برنده آب) جدا کند و فقط وریدها را مسدود نماید.

همچنین وریدهای با سایز کوچک را که استعداد واریسی شدن در آینده دارد و منشاء عود واریکوسل در آینده خواهد بود، در روش جراحی معمولی قابل تشخیص نمی‌باشد. در حالیکه در روش میکروسرجری به دلیل بزرگنمایی ۴ تا ۶ برابر توسط میکروسکوپ، جراح قادر است این وریدهای کوچک را نیز مشاهده کند و از عروق لنفاتیک و شریان مجزا نماید و مسدود کند.

در نتیجه شانس عود واریکوسل در این روش بسیار کمتر و حدود نیم درصد (یعنی موفقیت ۵/۹۹ درصد) می‌باشد. همچنین به دلیل قابلیت بهتر در تمایز شریان و لنفاتیک و حفظ آنها احتمال آتروفی بیضه بدنبال جراح و یا ایجاد هیدروسل (آب آوردگی بیضه) بسیار نادر می‌باشد.

آیا واریکوسلکتومی ‌عارضه‌ای دارد؟

در جواب باید گفت که هر اقدام پزشکی احتمال عارضه دارد، همانگونه که عدم درمان واریکوسل نیز احتمال بروز عارضه دارد.

عوارض واریکوسلکتومی ‌شامل:

۱- احتمال عود واریکوسل که در روش معمولی و سنتی واریکوسلکتومی ‌۲۵% ۵% ذکر شده و در روش میکروسرجری نیم درصد می‌باشد.

۲- ایجاد هیدروسل (آب آوردگی بیضه) که احتمال آن در روش معمولی جراحی واریکوسلکتومی ‌۱۵- ۵ درصد و در روش میکروسرجری بسیار نادر گزارش شده است.

۳- عارضه سوم احتمال آتروفی بیضه که در روش جراحی معمولی کمتر از ۳% و در روش میکروسرجری بسیار نادر گزارش شده است. (اینجانب طی حدود ۷۰۰ مورد واریکوسلکتومی ‌میکروسرجری که انجام داده ام، ۴ مورد عود و هیچ مورد هیدروسل یا آتروفی نداشته ام. در حالیکه بیش از ۲۰۰ مورد از این بیماران، مواردی بوده اند که قبلا در مراکز مختلف تحت عمل واریکوسلکتومی‌ به روش معمولی قرار گرفته بودند، ولی واریکوسل برطرف نشده بوده و یا عود کرده بود که مجددا تحت عمل واریکوسلکتومی ‌میکروسرجری قرار گرفتند و موفق بوده است.)

آیا عمل جراحی واریکوسلکتومی‌، منجر به معلولیت یا ناباروری می گردد؟

این سؤالی است که بسیاری از بیماران قبل از جراحی سؤال می‌کنند و در جواب باید گفت که عمل واریکوسلکتومی‌جهت درمان یا جلوگیری از ناباروری انجام می‌گردد و خود منجر به ناباروری نمی‌گردد و پس از جراحی نیز فرد می‌تواند به فعالیت های عادی روزمره و انجام ورزش و کار بطور معمول و قبل از جراحی بازگردد، لذا معلولیتی ایجاد نمی کند. 

توصیه‌های پزشکی

آنچه که در خصوص واریکوسل اهمیت دارد این است که، اگر چه این بیماری ریشه‌ای بس کمرنگ در ژنتیک بیمار دارد، اما نقش عوامل پیشگیرانه در جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار پر رنگ است. از این ‌رو به توصیه‌های پزشکی  توجه کنید:

- از پوشیدن لباس‌های زیر بسیار تنگ اجتناب کنید و سعی کنید لباس‌های زیر راحت باشند.

- از ضربه ‌زدن‌های مکرر همچون پدال زدن اجتناب کنید.

- شب‌ها بعد از رسیدن به منزل، برای نیم ساعت پاها را بالا نگه دارید تا خون به پایین جریان پیدا کند.

- از ایستادن به مدت طولانی اجتناب کنید.

- در صورت احساس درد مختصر در ناحیه مذکور سریعا به یک اورولوژیست یا متخصص مجاری کلیه مراجعه کنید و نگذارید که درد پیشرفت کند.

تصمیم گیری درباره نحوه برخورد با واریکوسل

اگر مریضی به علت شک به نازائی مورد معاینه قرار گیرد، اولین آزمایش، انجام آزمایش مایع منی می باشد. الگوی نازائی که به وسیله واریکوسل ایجاد می شود، معمولا سبب رشد و تکامل ناکافی اسپرم ها و افزایش نسبت اسپرم های مرده می شود. اگر بیمار بدون علامت است یا علایم خفیف است و مسأله نازائی وجود ندارد، تنها راه درمان پوشیدن محافظ های بیضه جهت حمایت از بیضه ها می باشد. ترمیم واریکوسل زمانی ضروری می شود که زوجین با ناباروری مواجه شوند، یعنی در حالتی که زن طبیعی است، ولی مرد یک بار یا بیشتر آنالیز منی غیر طبیعی دارد و در معاینه بالینی وجود واریکوسل مسجل می باشد. اگر واریکوسل درد یا احساس ناراحتی در بیضه ایجاد بکند، نیاز ترمیم لازم است. 

ادامه مطلب ...

میزان کالری مواد غذایی

میزان کالری مواد غذایی

اسم ماده

مقدار

کالری موجود

آدامس

یک عدد

2

آدامس

100 گرم

320

آرد گندم

100 گرم

360

آرد ذرت

100 گرم

370

آرد سویا

100 گرم

420

آلبالو ( کمپوت )

100 گرم

90

آلبالو با هسته

یک لیوان

60

آب جو ( ماء الشعیر )

100 گرم

40

آلوی زرد

100 گرم

75

آلبالو تازه ( با هسته )

100 گرم

60

آلوی قرمز

100 گرم

45

آناناس

100 گرم

45

آناناس ( کمپوت )

100 گرم

90

آناناس ( کنسرو در شربت )

یک لیوان

200

آلو بخارا

یک عدد

15

انبه هندی

100 گرم

60

انبه هندی

یک عدد متوسط

120

اسفناج خام

100 گرم

25

استیک ( کم چربی )

100 گرم

200

استیک ( پر چربی )

100 گرم

400

انار تازه ( دانه )

100 گرم

60

انار کامل با پوست

100 گرم

35

انجیر (تازه )

100 گرم

60

انجیر ( خشک )

100 گرم

270

انجیر

یک عدد

25

انگور

100 گرم

80

انگور عسکری

100 گرم

90

انگور یاقوتی

100 گرم

100

انگور ( آب )

100 گرم

90

ازگیل

100 گرم

90

آبغوره

گرم 100

20

آبغوره

یک قاشق

3

آجیل در هم

100 گرم

650

آجیل

یک لیوان

750

بادام

100 گرم

660

بادام ( چغاله )

100 گرم

30

بادام ( درشت )

یک عدد

10

بادام زمینی بدون پوست

100 گرم

560

بادرنگ

100 گرم

45

بادمجان

100 گرم

17

بره ( گوشت خالص )

100 گرم

165

بره ( گوشت با چربی )

100 گرم

330

بستنی

100 گرم

190

بیسکویت ( بدون کرم )

100 گرم

370

بیسکویت ویفر ( با کرم )

100 گرم

540

بیسکویت کرم دار

100 گرم

500

برنج

100 گرم

360

برنج ( یک لیوان )

190 گرم

660

برنج ( پخته )

یک کفگیر با روغن

250

برنج ( پخته )

100 گرم

120

پیتزا

یک عدد

700

بیفتک

گرم 100

300

باقلوا با پسته

گرم 100

540

کباب برگ یک سیخ ( وزن قبل از پختن )

100 گرم

200

باقلای خشک

100 گرم

360

باقلای سبز

100 گرم

108

باقلا

یک عدد

5

بامیه ( سبز )

100 گرم

40

بامیه ( شیرینی )

100 گرم

400

به

100 گرم

30

برگ چغندر

100 گرم

30

برگ مو

100 گرم

60

پرتقال

100 گرم

35

پرتقال ( آب پرتقال )

یک لیوان

110

پسته با پوست

100 گرم

340

پسته ( بدون پوست )

100 گرم

680

پسته

یک دانه درشت

8

پنیر پاستوریزه

100 گرم

210

پنیر محلی

100 گرم

210

پنیر خامه ای

100 گرم

380

پنیر بلغاری

100 گرم

360

پنیر پیتزا

100 گرم

450

پیازچه

یک عدد

3

پیاز

گرم 100

38

پیاز

یک عدد کوچک

5

پفک

یک پاکت کوچک

40

پفک

ده عدد

8

پفک

100 گرم

100

پاچه بدون چربی

100 گرم

130

پوره سیب زمینی

یک لیوان

180

پوره مخلوط با شیر ( بدون کره )

یک لیوان

140

شکوفه ذرت ( بدون روغن )

یک لیوان

25

ترب

100 گرم

25

ترخون

100 گرم

45

تربچه

یک عدد

2

تخم مرغ متوسط

یک عدد

70

تخم مرغ ( زرده خالی )

یک عدد

50

تخم مرغ ( سفیده خالی )

یک عدد

20

تخم مرغ آب پز

یک عدد

70

تخم مرغ نیمرو

یک عدد

130

تخم آفتابگردان

100 گرم

580

تخم کدو

100 گرم

600

تخم هندوانه

100 گرم

590

تخم هندوانه

10 عدد

5

توت سفید خشک

گرم 100

360

تره

گرم 100

25

تمبر هندی با دانه

100 گرم

115

تمبر هندی بدون دانه

100 گرم

240

تمشک سیاه یا قرمز تازه

100 گرم

80

یک لیوان توت

100 گرم

85

توت تازه

100 گرم

60

توت فرنگی

100 گرم

35

توت فرنگی

یک لیوان

65

تن ماهی

100 گرم

315

تن ماهی ( یک قوطی )

180 گرم

560

تن ماهی آب پز

یک قوطی

150

حلیم ( بدون روغن )

یک لیوان

180

حلوا

100 گرم

400

حلوا ( ارده )

100 گرم

500

جعفری

100 گرم

25

جوانه گندم

100 گرم

50

جگر سفید

100 گرم

160

جو

100 گرم

360

جگر ( یک سیخ )

100 گرم

80

جگر مرغ

یک عدد 20 گرمی

30

جگر سرخ کرده

100 گرم

330

جگر مرغ خام

100 گرم

125

چاشنی مایونز

100 گرم

720

چاشنی مایونز

یک قاشق بزرگ

110

چغندر آب پز

100 گرم

35

چغندر خام

100 گرم

45

چیپس ( سیب زمینی )

ده عدد

110

چیپس ( سیب زمینی )

100 گرم

500

چای شیرین ( 4 حبه قند )

یک لیوان

40

چای تلخ

یک لیوان

صفر

چغاله بادام

100 گرم

30

خاویار

100 گرم

300

خامه سفت

100 گرم

350

خامه شل

100 گرم

250

خیار

100 گرم

15

خیار

یک عدد قلمی

5

خیار شور

100 گرم

12

خربزه

100 گرم

23

خربزه (بدون اضافه شکر )

یک لیوان

50

خرمالو

یک عدد درشت

80

خرمالو

100 گرم

60

خردل

100 گرم

80

خرمای خشک

100 گرم

310

خرما با هسته

100 گرم

240

خرمای تازه ( رطب )

100 گرم

140

خرما ( حجم متوسط )

یک عدد

20

خرما

یک لیوان

505

دانه آفتاب گردان با پوست

100 گرم

300

دانه آفتاب گردان بدون پوست

100 گرم

560

دلمه ( متوسط )

یک عدد

150

دل گوسفند

100 گرم

260

دوغ

100 گرم

15

دل مرغ

100 گرم

170

دسر ( ژلاتین )

یک لیوان

180

ذرت بو داده با روغن ( شکوفه )

100 گرم

357

ذرت ( شکوفه ) بدون روغن

100 گرم

100

ذرت خام یک عدد

100 گرم

75

ذرت دانه شده ( خشک )

100 گرم

100

روغن نباتی ( مایع و جامد )

100 گرم

900

روغن مایع و روغن زیتون

یک قاشق

120

روغن حیوانی

100 گرم

890

ریحان

100 گرم

40

ریواس

100 گرم

15

رطب

100 گرم

150

زالزالک

100 گرم

70

زبان گوساله

100 گرم

130

زبان گوسفند

100 گرم

260

زردآلو ( برگه خشک )

100 گرم

270

زردآلو

100 گرم

50

زردآلو

یک عدد

20

زردآلو ( کمپوت )

یک لیوان

250

زردچوبه

100 گرم

37

زرشک

100 گرم

50

زیتون خام سبز

100 گرم

140

زیتون خام سبز

یک عدد

5

زیتون خام سیاه

100 گرم

200

زیتون خام سیاه ( متوسط )

یک عدد

7

ژله ( پودر )

یک قاشق بزرگ

55

ژله ( پودر )

100 گرم

370

ژله ( آماده مصرف )

100 گرم

60

سالاد ( بدون سس مایونز )

برای یک نفر

30

سرکه

یک لیوان

33

سرکه

100 گرم

14

سنگدان مرغ

100 گرم

140

سنجد

100 گرم

130

سیب درختی

100 گرم

55

سیب ( آب سیب )

یک لیوان

120

سیب ( متوسط )

یک عدد

70

سیب ( کنسرو شیرین شده )

یک فنجان

180

سیب زمینی

100 گرم

75

سیب زمینی ( متوسط )

یک عدد

80

سیب زمینی ( چیپس )

100 گرم

500

سیب زمینی کبابی با پوست

100 گرم

93

سمبوسه

یک دانه متوسط

250

سویا

100 گرم

380

سوپ گوجه فرنگی

100 گرم

30

سس گوجه فرنگی

100 گرم

100

سوپ مرغ سبزیجات

100 گرم

30

سوپ مرغ گوجه فرنگی

100 گرم

35

سیر

100 گرم

120

سیر

یک عدد

3

سوسیس

یک عدد کوچک

150

ساندویچ همبرگر

یک عدد

350

سوسیس

100 گرم

300

سوخاری ( نان ) ( 10 گرم )

هر قطعه کوچک

35

سس مایونز

100 گرم

720

سس مایونز

یک قاشق

110

سمنو

یک لیوان

180

سیراب

100 گرم

130

شاه توت

100 گرم

60

شاهی

100 گرم

20

شنبلیله

100 گرم

30

شلیل

100 گرم

60

شیرگاو ( کم چربی )

100 گرم

55

شیر

یک لیوان

110

شیر ( تصفیه شده )

یک فنجان

90

شیر میش

100 گرم

95

شیر میش

یک لیوان

190

شیر غلیظ ( نستله )

100 گرم

250

شیر خشک

100 گرم

500

شیر خشک

یک قاشق غذا خوری

35

شربت

100 گرم

55

شربت یخ

نصف فنجان

120

شیرینی خشک

100 گرم

500

شیرینی دانمارکی

100 گرم

420

شکر

100 گرم

400

شکر

یک پیمانه

30

شکلات

100 گرم

500

شکلات قلمی

یک عدد

20

شکلات

یک عدد

30

شلغم

100 گرم

25

شوید ( شبد )

100 گرم

30

صدف دریائی

100 گرم

65

طالبی

100 گرم

23

طالبی

یک لیوان بدون شکر

45

عدس

100 گرم

340

عدس

یک لیوان

650

عدس پخته ( با کمی روغن )

یک لیوان

185

عناب

100 گرم

100

عسل

100 گرم

300

عسل

یک قاشق غذا خوری

50

عسل

یک قاشق مربا خوری

20

فلفل سبز یا قرمز ( دلمه ای )

100 گرم

22

فلفل ( پودر )

100 گرم

380

فرنی

یک لیوان

200

فلافل

یک دانه

90

فلافل ( یک ساندویچ کوچک )

یک واحد ساندویچی

250

مغز فندق

100 گرم

630

فندق با پوست

100 گرم

300

فندق

یک عدد

10

قارچ

100 گرم

27

قارچ

یک فنجان

30

غوره

100 گرم

30

قلوه

100 گرم

105

قهوه خشک

100 گرم

130

قهوه ( نوشیدنی ) تلخ

یک فنجان

2

قند

100 گرم

400

قند

1 حبه ( 5/2 گرم )

10

قره قوروت

100 گرم

340

کارامل

100 گرم

400

کاهو

100 گرم

17

کاهو

یک برگ درشت

2

کاکائو

یک قاشق چای خوری

10

کاکائو ( پودر )

100 گرم

220

کدو خورشتی

100 گرم

28

کدو حلوایی

100 گرم

35

کرفس

100 گرم

13

کره حیوانی

100 گرم

750

کره

یک قاشق

100

کره

یک لیوان

1600

کشمش

100 گرم

290

کشمش

یک قاشق پر

30

کلم فندقی

100 گرم

24

کلم پیشخوان

100 گرم

22

کلم قرمز

100 گرم

28

کلم پخته

یک لیوان

40

کلم پیچ خام

100 گرم

20

کلم خام

یک لیوان

25

کیک شکلاتی

100 گرم

400

کیک

100 گرم

350

کیک یزدی

یک عدد متوسط

160

کیکی اسفنجی

100 گرم

300

کنجد

100 گرم

580

کمپوت گیلاس

یک لیوان

190

کالباس

100 گرم

300

کله پاچه

100 گرم

190

کشک

100 گرم

380

کشک

یک قاشق غذا خوری

60

کورن فلکس

100 گرم

380

کتلت

یک عدد

150

کوفته

یک عدد

150

کباب کوبیده

یک سیخ

270

کباب برگ

یک سیخ

200

کلوچه خانوادگی

100 گرم

500

کولا ( انواع کولا )

100 گرم

40

گل کلم خام

100 گرم

10

گردو با پوست

100 گرم

140

گردو ( مغز )

100 گرم

625

گردو

یک عدد

30

گریپ فروت

100 گرم

30

گریپ فروت

یک عدد

57

گریپ فروت ( آب )

یک لیوان

80

گلابی

100 گرم

55

گلابی

یک عدد

100

گندم

100 گرم

360

گوجه فرنگی

100 گرم

15

گوجه فرنگی ( آب )

100 گرم

18

گوجه فرنگی ( رب )

100 گرم

80

گوجه فرنگی ( رب )

یک لیوان

150

گوجه فرنگی ( سس )

100 گرم

105

گوجه فرنگی ( سس )

یک قاشق

18

گوشت ماهی

100 گرم

100

گوشت مرغ

100 گرم

200

گوشت گاو

100 گرم

240

گوشت گاو ( با چربی )

100 گرم

350

گوشت گاو ( بدون چربی )

100 گرم

200

گوشت گوساله

100 گرم

200

گوشت گوسفند

100 گرم

320

گوشت همبرگر ( بدون چربی )

100 گرم

200

گیلاس

100 گرم

60

گیلاس

یک لیوان

75

گز

100 گرم

500

گوجه درختی رسیده

100 گرم

50

گوجه سبز

100 گرم

30

لبو

100 گرم

44

لوبیا سبز

100 گرم

30

لوبیا قرمز

100 گرم

340

لوبیا قرمز پخته ( با کمی چربی )

یک لیوان

200

لوبیا سفید

100 گرم

340

لوبیا چشم بلبلی خام

100 گرم

130

لوبیا چشم بلبلی پخته

100 گرم

80

لوبیا قرمز پخته

100 گرم

110

لپه پخته

100 گرم

115

لپه

100 گرم

359

لیمو ترش

100 گرم

30

لیمو ترش ( آب لیمو )

100 گرم

26

لیمو شیرین

100 گرم

40

لیمو ( آب لیمو )

یک قاشق

4

لیمو تازه با پوست

100 گرم

23

ماست

100 گرم

55

ماست کیسه ای

100 گرم

150

ماست پر چربی

هر لیوان

150

ماست ( کم چرب )

یک لیوان

110

ماست کیسه ای

100 گرم

155

مارگارین یا کره نباتی

100 گرم

850

مارگارین

یک قاشق

110

ماکارونی

100 گرم

360

ماهی

100 گرم

100

مخمر آبجو فرنگی خشک

100 گرم

285

مربا

یک قاشق غذا خوری

54

مایونز

100 گرم

720

مرغ ( گوشت خالص ) بدون پوست

100 گرم

200

مغز حیوان

100 گرم

130

مغز گردو

100 گرم

625

مارتادلا

100 گرم

315

مارچوبه

100 گرم

20

موز

100 گرم

70

موز ( متوسط )

یک عدد

100

موسیر

100 گرم

70

میگو

100 گرم

100

مربا

100گرم

300

مربا

یک قاشق

55

ماکارونی ( پخته )

یک لیوان

150

ماکارونی خشک

100 گرم

360

نارنج

100 گرم

20

نارنج ( آب )

یک قاشق

4

نارنگی

100 گرم

34

نارنگی

یک عدد

40

نارگیل ( مغز )

100 گرم

345

نارگیل تازه

100 گرم

156

نارگیل خشک رنده شده

100 گرم

550

نان ساندویچی ( کوچک ) ( 30 گرم )

نصف عدد

75

نان جو

100 گرم

250

نان سیاه ( با سبوس )

100 گرم

218

نان

یک کف دست

75

نان خشک

100 گرم

360

نان سوخاری ( متوسط )

یک عدد

35

نان سوخاری ( کیک )

یک عدد

50

نان روغنی

100 گرم

450

نان کشمشی

100 گرم

260

نخود خشک

100 گرم

360

نخود

یک عدد

1

نخود پخته

100 گرم

45

نوشابه

100 گرم

40

نوشابه

یک لیوان

100

نوشابه

یک شیشه

120

نوشابه

قوطی

130

نوشابه خانوادگی

2 لیتری

800

نوشابه خانوادگی

5/1 لیتری

600

نوشابه رژیمی

یک لیوان

2

نخود فرنگی

100 گرم

70

هلوی تازه

100گرم

45

هلوی خشک

100 گرم

330

هلوی کمپوت

یک لیوان

200

هل

100 گرم

320

هندوانه

100 گرم

23

هویج فرنگی

100 گرم

35

هویج ایرانی

100 گرم

40

 

ماده غذائی مقدار کالری آب سیب یک لیوان 90 آب نارنج یک قاشق 4 آبغوره 100گرم 20 آجیل یک لیوان 750 آجیل درهم 100گرم 650 آرد ذرت 100 گرم 370 آرد گندم 100 گرم 360 آلبالو ( کمپوت) 100 گرم 90 آلبالو با هسته 100گرم 60 آلبالو با هسته یک لیوان 60 انجیر یک عدد 20 انجیر (تازه) 100گرم 60 انجیر خشک 100گرم 270 انگور 100گرم 80 انگور(آب) 100گرم 90 بادام بوداده 100گرم 666 بادام بونداده 100گرم 660 بادام درشت یک عدد 10 بادام زمینی بی پوست 100گرم 560 بادمجان 100گرم 17 برنج پخته یک کفگیر 250 بستنی 100گرم 190 به 100گرم 30 بیسکویت 100گرم 330 بیفتیک 100گرم 300 پاچه بدون چربی 100گرم 130 پرتغال 100گرم 35 پرتغال (آب) یک لیوان 110 پسته یک دانه 8 پسته با پوست 100گرم 340 تخم کدو 100گرم 600 تخم مرغ (زرده تنها) یک عدد 50 تخم مرغ (سفیده تنها) یک عدد 20 تخم مرغ آب پز یک عدد 70 تخم مرغ متوسط یک عدد 70 تخم مرغ نیمرو یک عدد 130 تخم هندوانه 100گرم 590 ترب 100گرم 25 تربچه یک عدد 2 ترخون 100گرم 45 جگر سفید 100گرم 160 جگر مرغ 20 گرم 30 جگر مرغ خام 100گرم 125 جگر یک سیخ 100گرم 80 جو 100گرم 350 چاشنی مایونز 100گرم 720 چای تلخ یک لیوان 0 چای شیرین (4حبه قند) یک لیوان 40 چغندر آب پز 100گرم 35 چغندر خام 100گرم 45 خرما یک عدد 20 خرما با هسته 100گرم 240 خرما یک فنجان 100گرم 505 خرمالو یک عدد 80 خرمای تازه 100گرم 140 خرمای خشک 100گرم 310 خیار 100گرم 15 خیار شور 100گرم 12 دانه آفتابگردان 100گرم 300 دسر (ژلاتین) یک لیوان 180 روغن مایع و زیتون یک قاشق 120 روغن نباتی 100گرم 900 ریحان 100گرم 40 ریواس 100گرم 15 زبان گوساله 100گرم 130 زبان گوسفند 100گرم 260 زردآلو 100گرم 50 زردآلو(برگه خشک) 100گرم 270 زردآلو(کمپوت) یک لیوان 250 زیتون خام سبز 100گرم 140 سوپ گوجه فرنگی 100گرم 30 سوپ مرغ سبزیجات 100گرم 30 سوپ مرغ گوجه فرنگی 100گرم 35 سوخاری (نان) هر قطعه 25 سوسیس 100گرم 300 سوسیس دانه ای متوسط 100گرم 150 سویا 100گرم 380 سیب درختی 100گرم 55 سیب زمینی 100گرم 75 سیب زمینی کبابی 100گرم 93 شرینی 100گرم 500 شکر 100گرم 400 شکر(یک پیمانه) 10گرم 40 شکلات 100گرم 500 شکلات قلمی یک عدد 20 شکوفه ذرت بدون روغن یک لیوان 25 شلغم 100گرم 25 شلیل 100گرم 60 شنبلیله 100گرم 30 شوید(شبد) 100گرم 30 عدسی با کمی روغن یک لیوان 185 عسل 100گرم 300 عسل(غذا خوری) یک قاشق 50 عسل(مربا خوری) یک قاشق 20 فرنی یک لیوان 200 فلفل سبزیا قرمز 100گرم 22 فندق یک عدد 10 فندق با پوست 100گرم 300 قارچ 100گرم 27 قارقروت 100گرم 240 کدو حلوایی 100گرم 35 کدو خورشتی 100گرم 28 کرفس 100گرم 13 کره یک قاشق 100 کره حیوانی 100گرم 750 کشک 100گرم 380 کشک (غذا خوری) یک قاشق 60 کشمش 100گرم 290 کلم پخته یک لیوان 40 کلم پیشخوان 100گرم 22 کیک شکلاتی 100گرم 400 کیک یزدی متوسط یک عدد 160 گردو یک عدد 30 گردو با پوست 100گرم 140 گریپ فروت 100گرم 30 گریپ فروت (آب) یک لیوان 80 گز 100گرم 500 گل کلم خام 100گرم 10 گلابی 100گرم 55 گندم 100گرم 340 گوشت گاوبدون چربی 100گرم 200 گوشت گوساله 100گرم 200 گوشت گوسفند 100گرم 320 گوشت ماهی 100گرم 100 گوشت مرغ 100گرم 200 گوشت همبرگربدون چربی 100گرم 200 گیلاس 100گرم 60 لپه 100گرم 359 لپه پخته 100گرم 115 لوبیا چشم بلبلی پخته 100گرم 80 لیمو(آب لیمو) یک قاشق 4 مارتادلا 100گرم 315 مارچوبه 100گرم 20 مارگارین یا کره نبات 100گرم 850 مارگارین یک قاشق 100گرم 110 ماست 100گرم 55 ماست کم چرب یک لیوان 110 ماست کیسه ای 100گرم 155 ماکارونی 100گرم 360 ماکارونی پخته یک لیوان 150 مغز گردو 100گرم 625 موز 100گرم 60 موز متوسط یک عدد 100 میگو 100گرم 100 نارگیل (پودر) 100گرم 550 نارگیل (مغز) 100گرم 345 نارگیل تازه 100گرم 156 نارنج 100گرم 20 نارنگی 100گرم 34 نان (کف دست) یک عدد 70 نخود یک عدد 1 نخود پخته 100گرم 45 نخود خشک 100گرم 360 نخود فرنگی 100گرم 92 نوشابه یک شیشه 100 نوشابه با طعم میوه 100گرم 115 ماده غذائی مقدار کالری آلوی زرد 100گرم 75 آلوی قرمز 100گرم 45 آناناس 100گرم 45 آناناس (کمپوت) 100گرم 90 آناناس کنسرو در شربت یک لیوان 200 اسفناج خام 100گرم 25 الو بخارا یک عدد 15 انار تازه (دانه) 100گرم 60 انار کامل با پوست 100کرم 35 انبه هندی 100گرم 60 باقلا یک عدد 5 باقلای خشک 100گرم 360 باقلای سبز 100گرم 108 باقلوا با پسته 100گرم 540 بامیه 100گرم 40 برگ چغندر 100گرم 30 برگ مو 100گرم 60 برنج 100گرم 360 برنج (نیم لیوان) 130گرم 450 برنج (یک لیوان) 190گرم 660 پفک یک پاکت 40 پنیر بلغاری 100گرم 330 پنیر پاستوریزه 100گرم 210 پنیر محلی 100گرم 210 پوره با شیر بدون کره یک لیوان 140 پوره سیب زمینی یک لیوان 180 پیاز یک عدد 5 پیازچه یک عدد 3 پیتزا یک عدد 700 تخم آفتابگردان 100گرم 560 تره 100گرم 25 تمبر هندی با دانه 100گرم 115 تمبر هندی بدون دانه 100گرم 240 تمشک سیاه یا قرمز 100گرم 80 تن ماهی با روغن کم 100گرم 315 توت تازه 100گرم 60 توت سفید خشک 100گرم 360 توت فرنگی 100گرم 35 جعفری 100گرم 25 جگر سرخ کرده 100گرم 330 چیپس سیب زمینی ده عدد 110 حلوا 100گرم 400 حلوا ارده 100گرم 500 حلیم بدون روغن یک لیوان 180 خامه سفت 100گرم 350 خامه شل 100گرم 250 خاویار 100گرم 300 خربزه 100گرم 23 خربزه یک لیوان 50 خردل 100گرم 80 دل گوسفند 100گرم 260 دل مرغ 100گرم 170 دلمه متوسط یک عدد 150 دوغ 100گرم 15 ذرت 100گرم 80 ذرت بو داده با روغن 100گرم 357 ذرت خام یک عدد 100گرم 75 ذرت دانه درشت 100گرم 85 رطب 100گرم 150 روغن حیوانی 100گرم 890 زیتون خام سیاه 100گرم 200 زیتون خام سیاه(متوسط یک عدد 7 ژلاتین برای دسر 100گرم 240 ژله (پودر) یک قاشق 55 سالاد یکنفره 50 ساندویچ همبرگر 100گرم 350 سرکه یک لیوان 33 سمنو یک لیوان 180 سنجد 100گرم 130 سنگدان مرغ 100گرم 140 سیب زمینی متوسط یک عدد 80 سیب زمینی(چیپس) 100گرم 500 سیب متوسط یک عدد 70 سیب(کنسرو شیرین) یک فنجان 180 سیر 100گرم 120 سیراب 100گرم 130 شاهی 100گرم 20 شربت یک قاشق 35 شربت پرتغال یک لیوان 170 شربت یخ 0.5فنجان 120 شیر یک لیوان 110 شیرتصفیه شده یک فنجان 90 شیرخشک 100گرم 500 شیرغلیظ نستله 100گرم 250 شیرگاوکم چربی 100گرم 55 شیرمیش 100گرم 95 صدف دریایی 100گرم 65 طالبی 100گرم 20 طالبی(بدون شکر) یک لیوان 40 عدس 100گرم 340 قلوه 100گرم 105 قند 100گرم 400 قهوه 100گرم 2 کاکائو(چای خوری) یک قاشق 10 کالباس 100گرم 300 کاهو 100گرم 17 کاهو(درشت) یک برگ 4 کباب برگ یک سیخ 200 کباب کوبیده یک سیخ 270 کتلت یک عدد 150 کلم خام یک لیوان 25 کلم فندقی 100گرم 24 کلم قرمز 100گرم 28 کله پاچه 100گرم 190 کمپوت گیلاس یک لیوان 190 کنجد 100گرم 580 کوفته یک عدد 150 کولا 100گرم 40 کیک 100گرم 350 کیک بدون خامه 100گرم 340 گوجه درختی رسیده 100گرم 50 گوجه سبز 100گرم 30 گوجه فرنگی 100گرم 15 گوجه فرنگی (رب) 100گرم 80 گوجه فرنگی(رب) یک لیوان 50 گوجه فرنگی(سس) 100گرم 105 گوشت بره با چربی 100گرم 330 گوشت خالص بره 100گرم 165 گوشت گاو 100گرم 240 گوشت گاو با چربی 100گرم 350 لوبیا چشم بلبلی خام 100گرم 130 لوبیا سبز 100گرم 30 لوبیا سفید 100گرم 340 لوبیا قرمز 100گرم 340 لوبیا قرمز پخته 100گرم 110 لوبیا قرمزپخته یک لیوان 200 لیمو تازه باپوست 100گرم 23 لیمو ترش 100گرم 42 لیمو ترش(آب لیمو) 100گرم 26 لیمو شیرین 100گرم 40 ماکارونی خشک 100گرم 360 ماهی 100گرم 100 مخمرآبجوفرنگی خشک 100گرم 285 مربا 100گرم 300 مربا (غذا خوری) یک قاشق 54 مرغ (بدون پوست) 100گرم 200 مغز پسته 100گرم 680 مغز حیوان 100گرم 130 مغز دانه آفتابگردان 100گرم 560 مغز فندق 100گرم 630 نان جو 100گرم 250 نان خشک 100گرم 360 نان روغنی 100گرم 450 نان ساندویچی کامل یک عدد 70 نان ساندویچی کوچک نصف عدد 70 نان سوخاری یک عدد 35 نان سوخاری متوسط یک عدد 35 نان سوخاری(کعک) یک عدد 50 نان سیاه با سبوس 100گرم 218 نان گندم 100گرم 250 هلوی کمپوت یک لیوان 200 هندوانه 100گرم 23 هندوانه با پوست 100گرم 12 هویج ایرانی 100گرم 40 هویج فرنگی 100گرم 35 یک سیخ برگ 100گرم 200 یک لیوان توت 100گرم 85 هلوی تازه 100گرم 45

میزان کالری مواد غذایی

میان وعده‌ها

میزان انرژی(کالری)

مقدار

ماده غذایی

45

6 عدد

بادام

10

1 عدد

بادام شور

10

1 عدد

بادام زمینی بوداده

10

1 عدد

پسته خام

45

1 قاشق غذاخوری

تخمه آفتابگردان شور بدون پوست

45

1 قاشق غذاخوری

کنجد

15

1 عدد

آلو بخارا خشک

20

1 عدد

آلو بخارا

20

1 عدد

آلو خشک شده

25

1 عدد

رطب

20

1 عدد

خرما خشک

10

1 عدد

بادام

10

1 عدد

بادام شور

10

1 عدد

بادام زمینی بوداده

10

1 عدد

پسته خام

45

1 قاشق غذاخوری

تخمه آفتابگردان شور بدون پوست

10

1 عدد

فندق

40

1 قاشق غذاخوری

کشمش

50

1 قاشق غذاخوری

مویز

45

2 عدد

مغز گردو

5

1 عدد

آلبالو خشکه

20

1 عدد متوسط

انجیر خشک

45

1 قاشق غذاخوری

تخمه کدو

5

1 عدد

توت خشک

20

1 عدد

برگه زردآلو

20

1 عدد

برگه هلو

100

2 لیوان

ذرت بوداده ساده

250

1 لیوان

انواع  بستنی

0

1 فنجان

انواع   قهوه بدون شیر و شکر

0

1 فنجان

انواع چای

20

1 قاشق مرباخوری

پودر کاکائو

60

1 قاشق غذا خوری

ترحلوا

60

1 قاشق غذا خوری

شله زرد

60

1 قاشق غذا خوری

کاچی

60

1 قاشق غذا خوری

کاچی با ارد برنج

75

1 قاشق غذا خوری

کرم شکلات

75

1 قاشق غذا خوری

کرم کارامل

75

1 قاشق غذا خوری

کرم پرتقال

75

1 قاشق غذا خوری

کافه گلاسه

150

1 لیوان

شیرموز

60

22 گرم

لواشک

20

1 حبه

قند

100

1 لیوان

دلستر

50

1 عدد

بیسکوئیت ساده

35

1 عدد

بیسکوئیت سبوس دار

100

1 عدد

شیرینی کشمشی

100

نصف 1 عدد

شیرینی دانمارکی ساده

40

1 عدد

سوهان عسلی با بادام

75

30 گرم

کیک ساده اسفنجی

100

1 عدد کوچک

کیک کشمشی

100

1 عدد

کیک کوچک یزدی

20

1 عدد

ترد نمکی

20

1 عدد

چوب شور

20

1 عدد

ویفر وانیلی

100

2/1 پای

پای سیب

100

نصف لیوان

ژله شیرین

30

1 قاشق غذاخوری

دانه سویا

60

1 عدد متوسط (120 گرم)

سیب، موز، گلابی

60

1 عدد متوسط

(200 گرم)

پرتقال

60

1 عدد متوسط

(300 گرم)

گریپ فروت

60

17 حبه

(90 گرم)

انگور کوچک

60

1 عدد

(150 گرم)

شلیل

60

2 عدد

(150 گرم)

آلو

60

1 عدد

(100 گرم)

کیوی

60

4/3 لیوان

آلبالو تازه

60

1 و 4/1 لیوان

توت فرنگی

60

4 عدد

(165 گرم)

زردآلو

60

2/1 لیوان

آبمیوه‌ها

60

2 عدد

(240 گرم)

نارنگی کوچک

60

3 عدد

خرما

60

4 عدد

برگه هلو یا زردآلو

60

4/3 لیوان

آناناس

60

4/3 لیوان

شاتوت

60

1 و 4/1 لیوان

(400 گرم)

هندوانه

60

نصف میوه

انار، انبه

60

2 عدد

خرمالو متوسط

60

1 لیوان

تمشک

60

12 عدد

گیلاس تازه

60

15 گرم

نارگیل

60

5/1 عدد

انجیر خشک

60

2 قاشق غذاخوری

کشمش

60

4 عدد

برگه سیب

60

3 عدد

آلو خشک

60

300 گرم

خربزه شیرین

60

300 گرم

طالبی

60

100 گرم

انجیر خام

60

1 عدد

(180 گرم)

هلو تازه

 

ناهار و شام

میزان انرژی(کالری)

مقدار

ماده غذایی

25

1 قاشق غذاخوری

پلو کته

35

1 قاشق غذاخوری

پلو

40

1 قاشق غذاخوری

استانبولی پلو

40

1 قاشق غذاخوری

آلبالو پلو

40

1 قاشق غذاخوری

باقلا پلو

40

1 قاشق غذاخوری

ته چین

40

1 قاشق غذاخوری

ته چین با مرغ

40

1 قاشق غذاخوری

سبزی پلو

40

1 قاشق غذاخوری

شیرین پلو

40

1 قاشق غذاخوری

کاری پلو

40

1 قاشق غذاخوری

کلم پلو

40

1 قاشق غذاخوری

لوبیا پلو

40

1 قاشق غذاخوری

زرشک پلو

40

1 قاشق غذاخوری

نخودپلو

40

1 قاشق غذاخوری

هویج پلو

40

1 قاشق غذاخوری

رشته پلو

40

1 قاشق غذاخوری

دمی باقلا

40

1 قاشق غذاخوری

عدس پلو

40

1 قاشق غذاخوری

ماش پلو

40

1 قاشق غذاخوری

میگو پلو

50

1 برش 10×10

ته دیگ نان

75

30 گرم

گوشت خورشتی

50

1 قاشق غذاخوری

گوشت چرخ کرده

60

1 قاشق غذاخوری

خورشت فسنجان

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت آلو

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت آلو اسفناج

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت بادمجان

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت قورمه سبزی

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت قیمه

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت قیمه بادمجان

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت کدو

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت کرفس

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت بامیه

45

1 قاشق غذاخوری

خورشت باقلاقاتوق

50

1 قاشق غذاخوری

میرزاقاسمی

50

1 قاشق غذاخوری

کشک بادمجان

50

1 قاشق غذاخوری

حلیم بادمجان

50

1 قاشق غذاخوری

خوراک گوشت ها

200

1 عدد

دلمه بامجان

60

1 عدد

دلمه برگ مو

60

1 عدد

دلمه پیاز

200

1 عدد

دلمه فلفل سبز

90

1 عدد

دلمه کدو

60

1 عدد

دلمه کلم برگ

100

1 عدد

دلمه گوجه فرنگی

35

1 عدد

دلمه بی لپه

75

30 گرم

مرغ

75

30 گرم

ماهی

75

30 گرم

گوشت

150

1 ملاقه متوسط

آبگوشت ساده

40

1 قاشق غذاخوری

آش آلو

40

1 قاشق غذاخوری

آش انار

40

1 قاشق غذاخوری

آش جو

40

1 قاشق غذاخوری

آش رشته

40

1 قاشق غذاخوری

آش شله قلمکار

40

1 قاشق غذاخوری

آش شلغم

40

1 قاشق غذاخوری

آش گوجه فرنگی

40

1 قاشق غذاخوری

آش دوغ

200

1 سیخ

کباب برگ

200

1 سیخ

کباب چنجه

300

1 سیخ

کباب کوبیده

90

1 سیخ

شش کباب

200

1 سیخ

جوجه کباب

500

5*7*10               برش

لازانیا با گوشت و پنیر

500

5*7*10               برش

لازانیای گوشت

500

5*7*10               برش

لازانیا با کالباس و قارچ

400

1 عدد

همبرگر معمولی تنوری

400

1 عدد

همبرگر بزرگ

150

1 برش 50 گرمی

بیفتک

250

1 عدد

پیراشکی گوشت

250

برش 15*10*1

پیتزای پنیر

250

برش 15*10*1

پیتزا با گوشت

250

برش 15*10*1

پیتزای مخلوط

200

برش 15*10*1

پیتزا سبزیجات

300

1 ملاقه متوسط

خوراک زبان

120

20 عدد

سیب زمینی سرخ کرده

200

100 گرم

ماهی و میگو ( سرخ شده )

100

100 گرم

ماهی و میگو (غیر سرخ شده )

50

1 قاشق غذاخوری

خوراک میگو

120

1 عدد(100 گرمی)

کوفته برنجی

120

1 عدد(100 گرمی)

کوفته برنجی بی لپه

250

1 عدد(200 گرمی)

کوفته کم گوشت

250

1 عدد(200 گرمی)

کوفته تبریزی

250

1 عدد(200 گرمی)

کوفته کاری

250

1 عدد(200 گرمی)

کوفته نخودچی

250

تکه 10*10*1

شامی آردنخودچی

250

تکه 10*10*1

شامی پوک

250

تکه 10*10*1

شامی ترش

250

تکه 10*10*1

شامی عدس بدون گوشت

200

تکه 10*10*1

کوکوی بادمجان

200

تکه 10*10*1

کوکوی سبزی

200

تکه 10*10*1

کوکوی سیب زمینی

200

تکه 10*10*1

کوکوی کدو

200

تکه 10*10*1

کوکوی مرغ

200

تکه 10*10*1

کوکوی هویج

200

تکه 10*10*1

کوکوی چهار سبزی

200

تکه 10*10*1

کوکوی تره

200

تکه 10*10*1

کوکوی لوبیاسبز

200

تکه 10*10*1

کتلت

70

تکه 10*10*1

خاگینه

200

تکه 10*10*1

کتلت سبزیجات

200

تکه 10*10*1

کباب تابه‌ای

35

1 قاشق غذاخوری

اسپاگتی پخته نرم

60

1 قاشق غذاخوری

پاستا

60

1 قاشق غذاخوری

پاستا با گوشت

500

5*7*10               برش

لازانیا با گوشت و پنیر

500

5*7*10               برش

لازانیای گوشت

500

5*7*10               برش

لازانیا با کالباس و قارچ

160

1 کفگیر بیضی

ماکارونی با گوشت

160

1 کفگیر بیضی

ماکارونی با قارچ

160

1 کفگیر بیضی

ماکارونی با قارچ و فلفل دلمه

160

1 کفگیر بیضی

ماکارونی کم چرب با مرغ

160

1 کفگیر بیضی

ماکارونی با سویا

160

1 کفگیر بیضی

ماکارونی با گوشت و سویا

320

1 کاسه متوسط یا 2 لیوان

خوراک لوبیا

320

1 کاسه متوسط یا 2 لیوان

خوراک مرغ

320

1 کاسه متوسط یا 2 لیوان

خوراک گوشت

320

1 کاسه متوسط یا 2 لیوان

خوراک میگو

320

1 کاسه متوسط یا 2 لیوان

عدسی

100

30 گرم

سوسیس

170

قطعه 6*7*1

قزل آلا

100

30 گرم

کالباس

150

100 گرم

زبان پخته گاو

20

1 تکه 10 گرمی

جگر گوسفند

150

100 گرم

جگر کباب شده گوسفند

150

100 گرم

جگر سفید پخته گوسفند

250

100 گرم

دل پخته گوسفند

150

100 گرم

قلوه پخته گوسفند

75

1 قوطی کبریت

ماهیچه پخته گوسفند

200

100 گرم

مرغ بدون پوست و استخوان

40

1 قاشق غذاخوری

خوراک دل گوسفند

40

1 قاشق غذاخوری

جغور بغور

60

1 قاشق غذاخوری

کشک معمولی

45

1 قاشق غذاخوری

کشک پاستوریزه

120

1 لیوان

ماست کم چرب

10

1 قاشق غذاخوری

ماست کم چرب

25

1 قاشق غذاخوری

ماست کیسه ای

250

1 لیوان

ماست میوه ای کم چربی

120

1 کاسه ماست خوری

ماست خیار

25

1 قاشق غذا خوری

ماست چکیده و موسیر

130

1 کاسه ماست خوری

ماست و سیر و خیار

150

1 لیوان

کفیر

60

1 لیوان

دوغ

60

1 لیوان

دوغ بی نمک

20

1 قاشق غذاخوری

آبدوغ خیار با کشمش

80

3 قاشق غذاخوری

جوانه گندم

10

1 عدد

خیارشور

60

1 قاشق غذا خوری

سالاد الویه

40

1 قاشق غذا خوری

سالاد الویه کم سس

40

1 قاشق غذا خوری

سالاد سیب زمینی با سوسیس

40

1 قاشق غذا خوری

سالاد ذرت با مرغ

60

1 قاشق غذا خوری

سالاد ماکارونی

60

1 قاشق غذا خوری

سالاد اندونزی

200

1 ملاقه متوسط

سوپ جو

200

1 ملاقه متوسط

سوپ تره فرنگی

200

1 ملاقه متوسط

سوپ سبزی با ورمیشل

200

1 ملاقه متوسط

سوپ سبزی

200

1 ملاقه متوسط

سوپ گوجه فرنگی

200

1 ملاقه متوسط

سوپ مرغ و قارچ

200

1 ملاقه متوسط

سوپ مرغ و رشته فرنگی

50

1 قاشق غذاخوری

فرنی

50

1 قاشق غذاخوری

پوره سیب زمینی

45

1 قاشق مرباخوری

روغن مایع آفتابگردان

45

1 قاشق مرباخوری

روغن جامد

45

1 قاشق مرباخوری

روغن مایع ذرت

45

1 قاشق مرباخوری

سس مایونز

45

1 قاشق غذاخوری

سس مایونز کم کالری

45

10 عدد بزرگ

زیتون سبز

10

1 عدد بزرگ

زیتون سیاه

شیرموز : 100 کالری

ته دیگ پر روغن :200 کالری

کلینیک دکتر کرباسی

متخصص اعصاب و روان

مشکلات جنسی، اعتیاد

چهارراه/جنب بازار علی/پاساژ ولیعصر(عج)

طبقه فوقانی واحد 2

تلفن: 55464242 ـ 55456164-031

همراه: 09131622363