دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره
دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)

دکتر حسن کرباسی آرانی بورد تخصصی اعصاب و روان (روانپزشک) ومشکلات جنسی و مشاوره

راز شاد زیستن (غلبه بر فراموشی)


راز شاد زیستن (غلبه بر فراموشی)


1- ورزش کنید

یک راه عالی برای جوان نگه داشتن مغز، ورزش کردن است. با ورزش مغزتان سالم می ماند و اندام تان متناسب تر میشود. ورزش کردن خونرسانی و اکسیژن رسانی به مغز را بهبود میبخشد. پس همین حالا از جایتان بلند شوید و از این لحظه تصمیم بگیرید که برای سلامت بدن و جوانی مغزتان ورزش کنید. ورزش های هوازی سرعت عمل مغز شما را افزایش میدهند. پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری، ایروبیک، تای چی، شطرنج، کوهنوردی، تنیس و گلف از جمله ورزش های مفید برای مغز شما هستند.

2- به سفر بروید

برنامه ای برای سفر و آشنایی با فرهنگ دیگر شهرها یا کشورها ترتیب دهید. به دنبال ناشناخته ها باشید و سعی کنید از زندگی اقوام مختلف نکته های ارزنده ای یاد بگیرید. وقتی طی مسافرت از روال عادی زندگی خارج می شوید، مغزتان فعال تر عمل می کند و سرعت عملش بیشتر میشود.

3- فعالیت های اجتماعی تان را بیشتر کنید

ارتباط با افراد مختلف و داشتن شبکه اجتماعی قدرتمند شما را از دایره تنهایی بیرون می آورد و مغزتان را برای یادگیری تجربه های تازه و درک مفاهیم احساسی، قوی تر میکند. حتی اگر در اطرافتان دوستان خوبی دارید باید به فکر گسترش این دوستیها باشید. در فعالیت های داوطلبانه شرکت کنید، به دوستانتان تلفن بزنید، ایمیل بفرستید و با اجتماعات مختلف در تماس باشید تا از حضور افراد مثبت برای بهبود عملکرد مغزتان بهره مند شوید.


5- استرس تان را کاهش دهید کاهش سطح استرس ها به سلامت روان شما کمک میکند و مغزتان را سالم تر نگه می دارد. سعی کنید احساساتی مانند خشم، ناراحتی و حس تنهایی را از خودتان دور نگه دارید. اگر استرس زندگی شما زیاد است با کمک تمرین های آرامبخش و روش های مدیریت استرس میزان آن را کاهش دهید تا از لحاظ روحی آرام تر شوید و کارآیی مغزتان تغییر نکند. در هنگام انجام ورزش ها و تمرین ها، تنفس منظم و عمیقی داشته باشید تا اکسیژن بیشتری به بدن و مغزتان برسد.<!--[if !vml]-->

4- زبان جدیدی بیاموزید

یاد گرفتن یک زبان خارجی جدید هم به فعالیت مغز شما کمک می کند. برنامه های جدی و منظم برای یادگیری زبان و لغت های تازه در نظر بگیرید تا مغز شما تنبل و کم تحرک نباشد.

5- استرس تان را کاهش دهید

کاهش سطح استرس ها به سلامت روان شما کمک میکند و مغزتان را سالم تر نگه می دارد. سعی کنید احساساتی مانند خشم، ناراحتی و حس تنهایی را از خودتان دور نگه دارید. اگر استرس زندگی شما زیاد است با کمک تمرین های آرامبخش و روش های مدیریت استرس میزان آن را کاهش دهید تا از لحاظ روحی آرام تر شوید و کارآیی مغزتان تغییر نکند. در هنگام انجام ورزش ها و تمرین ها، تنفس منظم و عمیقی داشته باشید تا اکسیژن بیشتری به بدن و مغزتان برسد.

5- استرس تان را کاهش دهید

کاهش سطح استرس ها به سلامت روان شما کمک میکند و مغزتان را سالم تر نگه می دارد. سعی کنید احساساتی مانند خشم، ناراحتی و حس تنهایی را از خودتان دور نگه دارید. اگر استرس زندگی شما زیاد است با کمک تمرین های آرامبخش و روش های مدیریت استرس میزان آن را کاهش دهید تا از لحاظ روحی آرام تر شوید و کارآیی مغزتان تغییر نکند. در هنگام انجام ورزش ها و تمرین ها، تنفس منظم و عمیقی داشته باشید تا اکسیژن بیشتری به بدن و مغزتان برسد.

6- در جریان باشید

سعی کنید هر روز روزنامه بخوانید، اخبار تلویزیون را تماشا کنید و به طور کلی در جریان حوادث و خبرها باشید. خبرهای سیاسی، اقتصادی، اخبار نقاط مختلف جهان، اخبار ورزشی یا خبرهای کوتاه داخلی از جمله موضوع هایی هستند که ممکن است به یکی از آنها علاقه مند باشید. فرقی نمیکند بخش مورد علاقه تان کدام است. نتایج پژوهش های مختلف نشان میدهد وقتی در جریان اخبار روز قرار می گیرید فعالیت مغز شما بیشتر شده و سلول های مغز سالم تر می مانند.

7- کارهای هنری یاد بگیرید

آموختن و تجربه مهارت های تازه پیشنهاد خوب دیگری است که مغز شما را با چالش روبه رو میکند. پس نسبت به جهان اطرافتان کنجکاوتر باشید. سعی کنید کارهای هنری تازه ای یاد بگیرید. نقاشی کنید، با الفبای موسیقی آشنا شوید یا در کلاس های مجسمه سازی شرکت کنید

8- از هوای آلوده دوری کنید

آلاینده های هوا نه تنها سلامت بخش های مختلف بدن شما را با خطر جدی روبه رو میکنند بلکه روی مغز هم تأثیرهای مخربی دارند. اگر در شهری زندگی می کنیدکه هوایی آلوده دارد و مجبور هستید ساعت های زیادی از روز را در سطح شهر و در مجاورت آلاینده ها تردد کنید، در صورت امکان به فکر جابه جایی باشید.

9- تمرین های ریاضی فرزندتان را حل کنید!

براساس پژوهش های اخیر حل مسائل ریاضی ارتباط بین سلول های عصبی را افزایش داده و از زوال سلولها پیشگیری می کند. در نتیجه عملکرد مغز بهتر میشود. بنابراین توصیه میشود که به بهانه های مختلف مغزتان را به فعالیت وادار کنید؛ برای مثال برای حل محاسبه های ساده ریاضی سراغ ماشین حساب نروید و به مغزتان کمی فشار بیاورید. این محاسبه ها، ورزش های ساده ای هستند که مغز را به تحرک وادار میکنند.

10- تحصیلات تان را ادامه دهید

اگر می بینید امکان ادامه تحصیل برایتان فراهم است فرصت را از دست ندهید. درس خواندن هم چالش دیگری برای مغز شماست که آن را از حالت  رکود خارج میکند. در صورتی که شاغل هستید با شرکت در کلاس های غیرحضوری تحصیلاتتان را ادامه دهید. اگر شغل فعلی شما به گونه ای است که کمتر از مغزتان استفاده می کنید ادامه تحصیل راهی است که از زوال مغزتان پیشگیری میکند.

11- ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها را فراموش نکنید

متخصصان تغذیه بر این باورند که مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان به تقویت عملکرد مغز کمک میکند. مصرف چای سبز یک راه عالی برای سالم نگه داشتن مغز است چون آنتی اکسیدان های زیادی دارد. ویتامین های گروه B  هم به سوخت و ساز غذاها کمک کرده، شما را از پیری تدریجی سلول ها دور نگه می دارند. ویتامینE آنتی اکسیدان قوی است که برای تقویت مغز مفید است. ویتامین C در کنار ویتامینE از بروز آلزایمر پیشگیری می کند.

12-سراغ فست فودها نروید

اسیدهای چرب اشباع شده موجود در فست فودها کیفیت بدی دارند. کاهش مصرف فست فودها به شما کمک میکند از نظرجسمی و روحی وضعیت بهتری داشته باشید و مغزتان سالم تر کار کند. غذاهایی که رنگ ها و ترکیبات مصنوعی و چربی فراوانی دارند هم برای بدن مضرند. سعی کنید تا آنجا که ممکن است سراغ غذاهای طبیعی بروید؛ غذاهای آبگوشتی در منزل یا حاضری بسیار باکیفیت تر از غذاهای بیرونی است.

 13- مطالعه کنید

اگر وقت آزادتان کم است، از هر فرصتی برای مطالعه استفاده کنید. کتاب یا مجله بخوانید؛ حتی میتوانید بروشورهای تبلیغاتی را بخوانید و به دنبال یادگیری نکته های تازه باشید. البته اگر مطالبی که می خوانید عمیق باشند، به رشد و پیشرفت شما کمک می کنند اما خواندن هر متن ساده مغز شما را به فعالیت وادار می کند و از پیری زودرس سلول ها مغزی پیشگیری می کند.

14- رژیم غذایی مناسب داشته باشید

پرخوری و کم خوری هر دو روی عملکرد مغز تأثیر میگذارند.گروهی از مطالعه های اخیر نشان میدهد که پرخوری سبب اختلال حافظه و حواس پرتی میشود. پس رژیم غذایی شما باید متعادل باشد. برای بهبود عملکرد مغز این مواد غذایی را حتماً در رژیم غذایی تان داشته باشید:

ماهی: یکی از بهترین غذاها برای تقویت حافظه ماهی است. سعی کنید هفته ای چند بار ماهی بخورید. ماهی با داشتن اسید چرب امگا 3 شما را از ابتلا به بیماری های رایج مانند آلزایمر، افسردگی و اسکیزوفرنی دور نگه می دارد.

میوه و سبزیجات: با داشتن ویتامین ها و املاح معدنی فراوان مغز شما را سالم و سلامت نگه می دارند.

نان سبوس دار: مصرف روزانه 2 تا 3 واحد نان سبوس دار در کاهش شانس ابتلا به سکته مغزی تأثیر زیادی دارد و از بروز بیماری های مزمنی مانند آلزایمر پیشگیری میکند.

سیر و پیاز: ترکیباتی دارد که با تخریب دیوار رگ های خونی مغز مبارزه میکنند.

روغن زیتون: این روغن معجزه آسا از ایجاد لخته خونی در رگهای مغز پیشگیری می کند.

15- زیاد چای و قهوه ننوشید

پژوهش های مختلفی نشان میدهند مصرف مقدار کمی کافئین برای مغز شما مفید است. قهوه هوشیاری شما را افزایش میدهد، خستگی را از بین می برد و از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری میکند. با این وجود متخصصان تغذیه توصیه می کنند در مصرف نوشیدنی های کافئین دار زیاده روی نکنید چون با افزایش مصرف آنها تأثیرهای مثبت شان کاهش می یابد.

16- صبحانه بخورید

پژوهش های بی شماری نشان میدهند صبحانه مهم ترین و بهترین وعده غذایی برای مغز است. پس سعی کنید هر روز صبحانه بخورید و در این بخش از رژیم غذایی تان مواد قندی طبیعی مانند عسل را جای دهید.

17- روغن هسته انگور مصرف کنید

پژوهش ها نشان میدهند مصرف این روغن از زوال عقل پیشگیری کرده، احتمال بروز بیماریهای مهلکی مانند سرطان ها را کاهش میدهد.

18- سیگار نکشید

سیگار کشیدن اکسیژن بدن شما را کاهش می دهد و وجود اکسیژن برای سلامت مغز ضروری است. مطالعه ها نشان میدهد افراد سیگاری دو برابر غیرسیگاری ها در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند.

19- اگر چاق هستید به درمان آن بپردازید

بیماران چاق بیشتر در معرض آلزایمر و فراموشی هستند. زیرا تحرکشان کم است و می توانند با مراجعه به متخصص تغذیه و روانپزشک برای افزایش انگیزه از طریق شناخت درمانی کمک به کاهش وزن نمایند. با قرار دادن در یک فرمول ساده که هر چه قدتان است (برحسب سانتیمتر) منهای 100 کنید، و وزن   ایده ال بدست می آید. پس فردی که وزنش 80 کیلو باشد و قدش 160 سانتیمتر، باید 160 را از 100 کم کنیم که 60 وزن مطلوب است و 20 کیلو اضافه وزن دارد.

20- فشار خون و دیابت خود را کنترل کنید

زیرا این دو بیماری باعث فراموشی و جنون پیری می شود. اخیراً بیمارانی که دیابت دارند و مبتلا به فراموشی پیری می شوند به دیابت نوع III (سه) تقسیم بندی می کنند. میزان قند، چربی و فشارخون در فعالیت سلولهای حافظه مغز تأثیر دارند و در کسانیکه فشار خون، چربی و قند آنها کنترل می شود کمتر دچار فراموشی میشوند.

21- یبوست را برطرف کنید

کلاً افرادی که یبوست دارند از تحرک کافی برخوردار نیستند، یا از موادی استفاده می کنند که تحرک دستگاه گوارش را کم میکند. مواد مخدر، چای پررنگ، ترامادول ، شربت متادون، شربت تریاک، بوپرکسین، مسکن های کدئین، انار باعث یبوست میشوند. سعی کنید اگر این مواد را مصرف می کنید آب فراوان در چند نوبت در شبانه روز مصرف کنید تا هم آب بدنتان تأمین شود و هم یبوست برطرف گردد و از سرطان دستگاه گوارش جلوگیری کند و باعث افزایش فعالیت سلولهای حافظه مغزی شود زیرا در زمان پرآبی مغز، سلولهای حافظه بخوبی فعالیت می کنند.

22- پیاده روی و کوه پیمائی را فراموش نکنید

سعی کنید برای افزایش حافظه از هوای تمیز استفاده کنید. پیاده روی سریع و کوه پیمائی هفته ای یک بار الی دو بار باعث فرح بخشی روان و جسم شده و فعالیت سلولهای حافظه افزایش می یابد.


یک نسخه شفابخش برای فراموشی (راز جوانی و شادی)

امتحان کنید 

 

 

ü      آب جوشیده نسبتاً ولرم باعث افزایش انرژی و کاهش وزن میشود. (هر کجا آب است آبادانی است)

ü      هر یک ساعت 1 لیوان آب (ترجیحاً جوشیده) مصرف کنید.

ü      روزانه 12 لیوان برای افراد مفید است.

ü      می توانید 3 لیوان آب جوشیده ولرم بعد از بیدار شدن از خواب صبحگاهی مصرف کنید و سپس پس از 45 دقیقه صبحانه مصرف کنید.

ü      3 لیوان آب نیم ساعت قبل از ناهار و 3 لیوان نیم ساعت قبل از شام مصرف کنید.

ü      کسانیکه سنگ کلیه دارند باید هر ساعت یک لیوان آب (250cc) مصرف کنند.

ü      آب باعث بهتر شدن دستگاه گوارش و شناور شدن سلولهای حافظه در هیپوکامپ مغز شده و حافظة شما افزایش می یابد. امتحان کنید، بعد از یک ماه احساس سبکی به شما دست می دهد.

ü      ضمناً با افزایش آب جوشیده که بدون کالری است سموم بدن نیز دفع میشود.

ü      شما می توانید به کتابهای فیزیولوژی گایتون که در مورد ساختار انسان توضیح میدهد مراجعه کنید و نقش آب را بررسی کنید. حتی در بیماران مفصلی و نارسائی کلیه هم باید حداقل 6 لیوان آب مصرف شود.

ü      از مصرف شیرینی جات، بستنی، شکر و نمک پرهیز کنید. بررسی های علمی و صنعتی نشان داده است که شیرینی در 100 گرم حدود 700 کیلوکالری انرژی دارد و باعث چاقی و سکته قلبی و سرطان می گردد. سعی کنید از نزدیک شدن به چنین فروشگاههایی که این مواد را می فروشند دوری کنید که نزدیکی موجب افزایش میل به مصرف و وسوسه می گردد.

 

 

 

 

 

 

آب  

ر                                                                                                  راز شاد زیستن

(شماره128)


پیشرو در فرهنگ پزشکی و اسلامی

کلینیک دکتر کرباسی؛متخصص اعصاب و روان؛مشکلات جنسی؛ اعتیاد

چهارراه/جنب بازار علی/پاساژ ولیعصر(عج)/طبقه فوقانی واحد 2

تلفن: 554464242 ـ 55456164-031؛همراه: 09131622363 ؛آدرس اینترنتی :   Drkarbasi32.blogfa.com



نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.